keskiviikko 26. toukokuuta 2010

4 rakkaudentäyteistä kuukautta

Ipanani apinani (sanon sen pelkällä rakkaudella), rakas tyttäreni on tänään 4 kuukautta vanha. Aika on mennyt uskomattoman nopeasti ja on omituista ajatella, että tyttö on lähempänä puolta vuotta kuin vastasyntynyttä.

Tyttö on kasvanut hyvin täysimetyksellä, pituutta enemmän kuin leveyttä mutta neuvolassa käskettiin olla huolehtimatta eikä ole tarvinnut aloittaa mitään lisäruokia tai korvikkeita. Tytöllä on uusia taitoja, reilu viikko sitten hän on oppinut päristelemään ja tekee sitä paljon päivittäin ja kuola lentää ja tyttö nauraa :) Eilen hän aloitti ihan ihme "läähätyksen" nenän kautta. Hän nyrpistää nenäänsä, että nenänvarsi menee kurtuille ja ikään kuin läähättää nenän kautta. En tiedä matkiiko koiria kun ne käyvät haistelemassa häntä vai mikä uusi tapa tuo on. Eilen tyttö myös nauroi pari kertaa hieman pidempään, tähän saakka ollut vain lyhyitä naurahduksia ja kiljahduksia.

Tyttö ei vielä käänny, muutaman kerran vahingossa kääntynyt vatsalta selälle ja pienen avun kanssa kääntyy molempiin suuntiin. Kovasti hän haluaisi istumaan ja seisomaan, näissä asennoissa viihtyy parhaiten eikä malttaisi olla makuulla sylissä lainkaan. Seisoa hän osaakin jo pelkistä peukaloista kiinni pitäen, välillä lantio veivaa vähän kuin lambadaa tanssiessa mutta hyvin jäntevä pakkaus hän on. Tavaroita hän ottaa käsiinsä ja ihmettelee niitä, suuhun pitäisi kaikki laittaa. Kovin on kiinnstunut siitä mitä äiti suuhunsa laittaa, yrittää tarttua minun ruokiin ja lasiin. Tänään annoinkin tuorekurkun palasen maisteltavaksi mutta se ei ollut kovin hyvää. Hyvä siinä oli kuitenkin ikeniä jyystää :)

Olen kiinnostunut sormiruokailusta josta löytyy tietoa esim. täältä. Täytyy kysyä ensi viikolla neuvolassa voimmeko vielä mennä täysimetyksellä ja voinko pikkuhiljaa antaa tytölle eri ruokia tunnusteltaviksi ja maistettaviksi.

Laitan illemmalla synnytyskertomuksen tänne, sitä ei ole pakko lukea mikäli tekee pahaa sillä siinä on kaikenmaailman ruumiinosia ja eritteitä mainittuna. Tämä piti laittaa jo aikoja sitten mutta tietoteknisistä syistä alkuperäinen kertomus on jossain tietokoneeni sisuksissa... Kirjoitan nyt sitten uuden.

Ei kommentteja: