maanantai 18. huhtikuuta 2011

Tulevaisuuden Suomi?

Kirjoitin pitkän jutun eilisistä vaaleista ja sen tuloksesta mutta se hävisi yhtäkkiä jonnekin, joten totean nyt vaan lyhyesti, että en ole lainkaan tyytyväinen lopputulokseen. En ymmärrä Suomen kansaa. Miksi, oi miksi?! Ja puhun siis Perussuomalaisten kannatuksesta.

Kuulin viime viikolla radiossa kuinka joku toimittaja ei aikonut käydä äänestämässä koska "ei ymmärrä politiikasta mitään joten hän jättää sen niille jotka sitä ymmärtää". No joo, näin vaalien jälkeen ehkä ihan fiksua, sillä tuntuu, että Perussuomalaisia äänestäneet eivät oikein ymmärrä millaisia arvoja he ovat kannattaneet ja millaista Suomea niillä rakennetaan. Olisivat muutkin juntit ja tampiot jotka eivät ymmärrä voineet olla äänestämättä. Mutta pointtini oli alunperin se, että vaikka et ymmärtäisi politiikasta mitään (myönnän etten itse seuraa politiikkaa noin muuten enkä siitä paljoa ymmärrä) niin jokaisella on kuitenkin mielipiteitä itselleen tärkeistä asioista, ja myös muista asioista. Sen takia on keksitty Vaalikoneet, jotta voit löytää ehdokkaat joilla on omia mielipiteitäsi ja arvojasi lähinnä olevat mielipiteet. Onneksi kävin itse äänestämässä, jos en olisi käynyt olisi nyt todella huono omatunto. Toivottavasti kaikki jotka jättivät äänestämättä tuntevat kovaa pistoa rinnassaan ja joutuvat kärsimään tuskiensa kanssa pitkään!

Mutta se siitä. Toivon parasta mutta pelkään pahinta. En halua kasvattaa lapsiani ahdasmielisessä ja takapajuisessa maassa.

2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Mä olen taas toista mieltä. :) Eipä edellinenkään hallitus pystynyt mihinkään muuhun kuin vaalirahakohuun ja Matti Vanhasen naisseikkailuihin sekä lainaamaan kaikki rahat ulkomaille, joten uteliaana odotan mitä uudella hallituksella on tarjottavanaan. Jos vaikka vihdoin alettaisiin panostaa tähän omaan kotimaahan eikä hyysättäisi muita maita. :)

Cato kirjoitti...

Mun mielestä Persuilla on paljon hyviä ajatuksia, noin perusidealtaan, mutta se niiden kiihkoilu ja äärimmäisyyksiin meneminen ärsyttää niin paljon. Ja niiden tapa tuoda asiansa esille... Joka ikinen vaikuttaa niin juntilta ja tyhmältä :) Enkä kaksikielisenä voi mitenkään hyväksyä ruotsin poistamista opetussuunnitelmasta. Ja mua niin vituttaa kun nyt vaalien alla niin moni ruotsia puhuva on saanut kuulla mollausta ja julkista herjausta perussuomalaisten kannattajilta. Ihan Helsingissä,jossa kaksikielisiä on aika paljon. Entisessä kotikaupungissani joka oli täysin suomenkielinen voisin sen ehkä ymmärtää (mutta en hyväksyä). Mutta tämä on semmoinen asia josta saisi loputtoman juupas-eipäs väittelyn aikaiseksi, jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja tämä oli minun :)