maanantai 25. heinäkuuta 2011

Arki koittaa jälleen

Palasimme viime viikolla reissusta ja lomailimme vielä koko perheen voimin täällä kotona. Tänään mies palasi töihin ja huomenna sama odottaa minua. Vaikka olen siis edelleen vain osa-aika työssä, mutta kyllä se muuttaa päivän ja viikon rakennetta sen verran, että ohjelma täytyy suunnitella etukäteen enkä työpäivinä kerkeä minnekään pidemmälle (ilman autoa) tytön päiväunien vuoksi. Hän ei enää nuku rattaissa kuin ihan lyhyitä hetkiä, joten mikäli haluaa (mahdollisimman) hyväntuulisen lapsen täytyy meidän olla kotona noin klo. 12 ja 14 välisenä aikana. Jonkun mielestä tämä voi kuulostaa hankalalta, rajoittavalta ja tarpeettomalta mutta ihan meidän vanhempien mielenterveyden ja jaksamisen vuoksi teemme näin. Ja tietenkin lapsen hyvinvoinnin sillä ilman päiväunia tai liian lyhyillä unilla tyttö on väsynyt ja väsyneenä hänen uhmansa ja kiukuttelunsa moninkertaistuu. Molempien ollessa kotona kiukuttelevaa tyttöä jaksaakin kun voimme vaihdella "hoito"-/vastuuvuoroa mutta yksin on vain pakko jaksaa.

Mutta sitten taas, arki ei tule enää kovinkaan kauaa näyttämään tältä sillä äitiyslomani alkuun on vain 6 viikkoa. 6 viikkoa!! Minne aika on mennyt ja milloin raskauteni on edennyt näin pitkälle?! Aivan käsittämätöntä. Tuntuu etten ole kerennyt itse mukaan laisinkaan ja seuraan jonkun muun raskautta sivusta. Mahakuviakaan emme ole muistaneet ottaa kuin pari, kun viime raskaudessa niitä otettiin melkein poikkeuksetta joka viikko.

Ajattelin laittaa tänne vähän kuvia kesälomaltamme kunhan katson ne läpi ensin.

2 kommenttia:

Neppe kirjoitti...

Förstår mycket bra att ni vill vara hemma då M sover. Så gör vi också och har gjort hela sommaren (om vi varit bortresta har A sovit i sin resesäng där hon också sovit om nätterna och inte i vagnen).
Hoppas vi skulle hinna ses före jag börjar jobba igen 15.8 :)

Cato kirjoitti...

Så har vi också gjort under våra resor att M sovit dagssömnen i resesängen (+ nätterna), hon sover så mycket bättre där. De dagarna som vi kört mycket gjorde vi så att vi mata lunch åt M och åkte iväg så att hon sov i bilen för där sover hon igen lite bättre än i vagnen och så behöver man inte underhålla henne hela tiden :)

Jag tänkte också just att vi borde försöka ses ännu innan du börjar jobba. Nu har vi ingen semester kvar och är här hemma under veckorna.