keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Ihana aurinko

Olipa tänään ihanan aurinkoinen päivä. Kävimme lasten ja koirien kanssa pitkällä lenkillä. Kesällä tyttö käveli joka paikkaan eikä suostunut istumaan rattaissa eikä niitä tarvinnut edes ottaa lenkille mukaan. Syksymmällä asiaan tuli muutos ja tyttöä olisi pitänyt kantaa joka lenkillä mutta rattaat eivät taas oikein kelvanneet tai sitten hän olisi työntänyt niitä itse. Vatsani lisäksi en jaksanut taikka halunnut kantaa tyttöä sillä hän osaa ja jaksaa kävellä ihan hyvin (olihan hän aiemmin kävellyt samoja matkoja). Jossain vaiheessa muutin tapaani enkä antanut tytön työntää rattaita ajatellen tätä aikaa kun vauva on vaunuissa, ettei tyttö roiku työntöaisassa kiinni kaataen vaunut nurin. Nyt tyttö taas istuu tuplarattaissa oikein mielellään beibiin vieressä :)
Lapset kulkevat kätevästi mukana tuplarattaissa, joissa vauvalle on pehmeä kantokoppa. Rattaissa on isot pyörät, joista etupyörät saa joko lukittua tai kääntyviksi. Rattaat ovat todella ketterät ja liikkuvat kevyesti ja hyvin mutta ovat kuitenkin tukevat. Esimerkiksi pellolla ja niityllä pääsemme oikein hyvin eteenpäin "polkua" pitkin.
Nyt tyttö on taas vaihteeksi kävellyt ihan hyvin itsekin osan lenkistä, mitä nyt välillä karkailee väärään suuntaan ja tarpoo pellolla hurjaa vauhtia eikä edes katso taakse päin kun huudan häntä. Rasittavaa kun sitten saa jättää vaunut tien poskeen ja lähteä juosten koirien kanssa perään.
 
 
 
Tyttö taluttaa Mimosa koiraamme oikein nätisti ja koirakin ilmeisesti tajuaa, että tytön kanssa ei voi käyttäytyä ihan niin villisti kuin muuten. Vaikka tyttö saa taluttaa koiraa vain silloin kun muita ei näy, en luota siihen, että koira pysyisi aisoissa varsinkaan muiden koirien läsnäollessa.

Välillä tytöllä on possu mukana lenkillä. Sille laitetaan Flexi-talutin kaulaan ja tyttö taluttaa sitä koko lenkin. Kotikatumme asukkaat tuntevatkin tytön (meidät) juurikin possun ulkoiluttajana ja kyselevät välillä minne possu on jäänyt mikäli se ei ole mukana :D Tänään possu sai jäädä kotiin mutta voin esitellä teille possun joku päivä.

Ja täytyypä tähän loppuun minunkin mainita likaiset ikkunat niin kuin monet muutkin bloggaajat (ainakin ruotsinkielisten blogien kirjoittajat), kylläpä meidän alakerran ikkunat ovatkin saastaiset... :S

2 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Ihana possun taluttaja :DD

Cato kirjoitti...

:)