perjantai 24. syyskuuta 2010

Hääjuhlapaikka

Menimme kihloihin 30.4.2009 ja puhuimme hääpäivästä, mutta koska kummallakaan meistä ei ollut mitään erityistä päivää milloin ehdottomasti haluaisimme mennä naimisiin päätettiin odottaa mahdollista raskautta. Olimme päättääneet samoihin aikoihin yrittää lasta enkä minä halunnut olla raskaana tai juuri synnyttäneenä omissa häissäni. Päätimme siis odottaa hetken, vaikka tiesimme ettei raskaus välttämättä heti onnistuisikaan. Siinä tapauksessa olisimme miettineet uusiksi. Onneksemme tein positiivisen raskaustestin toukokuun puolessa välissä ja aloimme soitella juhlapaikkoihin mitä olin jo katsonut valmiiksi.

 Soukan Venekerhon Paviljonki

Kriteerimme juhlapaikan suhteen olivat:

- juhlapaikan voisi varata koko viikonlopuksi, jotta voisimme koristella paikan perjantaina ja siivota vasta sunnuntaina ettei kenenkään tarvitsisi jäädä juhlien jälkeen siivoamaan keskellä yötä
- juhlapaikalla saa juhlia niin pitkään kuin haluaa ettei tarvitse lähteä muualle jatkoille (halusin itse juhlia omissa häissäni vaikka aamuun asti, hääyö vietettäisiin esim. sitä seuraavana yönä)
- juhlapaikalle saa viedä omat juomat eikä ruokia tarvitse ottaa jostain tietystä cateringistä
- juhlapaikan tulisi olla luonnon läheisyydessä, kaupungin ytimessä juhliminen ei kiinnostanut kumpaakaan
- mahdollisimman halpa hinta

 Paviljonki mereltä päin

Soukan Venekerho taisi olla ensimmäinen paikka minne soitin koska se kiinnosti meitä molempia kovasti. Kuvien ja muiden kokemusten perusteella paikka kuulosti lähes täydelliseltä meille. Samana iltana kävimme paikan päällä katsomassa ja varasimme Soukan Venekerhon Paviljongin meille koko viikonlopuksi 10.-12.9.2010 ja häitä vietettäisiin lauantaina 11.9.2010. Päivämäärä määräytyi lopulta juhlapaikan ja sen saatavuuden mukaan. Toiveemme oli viettää häitä elokuussa, mieluiten loppupuolella mutta juhlapaikalla oli vapaita viikonloppuja vain toukokuun alussa ja 10.9 eteenpäin, joten päädyimme syyskuuhun jotta tyttökin olisi hieman vanhempi ja hänet voisi mahdollisesti jättää hoitoon.

 Veneet Soukan Venekerhon Satamassa

Paviljonki täytti kaikki kriteerimme,  varasimme sen koko viikonlopuksi alkaen viimeistään klo. 18.00 perjantaina (saimme avaimet jo klo. 12.00) ja siellä sai juhlia vaikka seuraavaan aamuun ilman mitään rajoituksia. Sunnuntaina menimme juhlapaikalle siivoamaan n. klo. 14 joten saimme nukkuakin hieman (vaikka sängyssä olimme vasta klo. 06.10). Saimme hankkia ruoat haluamastamme catering-firmasta ja tuoda omat juomat paikalle. Paviljonki on meren rannalla upeissa maisemissa ja koska nautimme molemmat mökkeilystä ja luonnon rauhasta veden äärellä, oli paikka kuin meille tehty. Kaiken lisäksi rakastuin Paviljongin valoisuuteen, raikkauteen ja neutraaliin sisustukseen. Paikkaa ei tarvinnut koristella mitenkään, pöytiin laitettiin valkoiset pöytäliinat, matalat maljat joihin tuli liljan kukka sekä kynttilät konjakkilaseihin. Mitään hörhelösysteemejä tai isoja sydämiä seinille en halunnut missään nimessä.

Suuret ikkunat, joita on kolmella seinällä, tuovat upean merellisen maiseman myös sisälle Paviljonkiin

 Paviljongin alakerrassa on sauna- ja pesutilat sekä takkahuone. Jossain vaiheessa yöllä osa juhlimaan jääneistä miehistä kävi saunomassa joten tuli saunakin testattua :)


Niin, ja tärkein tieto: Paviljongin hinta koko viikonlopulta oli 950 €. Varatessamme juhlapaikan hinta oli 888 € mutta vuoden vaihteessa hinta valitettavasti nousi. Hinta oli mielestämme hyvin edullinen verrattuna moneen muuhun paikkaan jota katselimme. Ja hinta on tosiaan koko viikonlopulta kun monen muun paikan vuokra oli huomattavasti suurempi pelkästään yhdeltä päivältä. Vieraita meillä oli 60 ja se oli mielestämme oikein sopiva määrä. Enemmän olisi tehnyt paikasta liian ahtaan, nyt tunnelma oli mukavan intiimi ja rento, jollaista toivoimmekin juhlaltamme. Paviljonkiin mahtuu kuitenkin 80-90 hlöä pöytiä järjestelemällä.

Katon hauskoja yksityiskohtia

Voin suositella Soukan Venekerhon Paviljonkia juhlapaikkana lämpimästi, myös muihin juhliin kuin pelkästään häihin. Vieraamme ihastuivat myös paikkaan, miehen sukulaiset niin kovasti, että siellä järjestetään miehen isoisän 80-vuotis syntymäpäivät joulukuussa.

Ei kommentteja: