keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Irti tutista!

Meillä alkoi tutista vieroittaminen eilen ihan vahingossa. Olimme äitini luona viettämässä itsenäisyyspäivää ja tyttö nukkui päiväunensa siellä. Kotona huomasimme tutin jääneen mummolaan ja päätimme kokeilla mten nukkumaan meno onnistuu ilman sitä. Meillä on muutama vanha ja todella ällö tutti tallella, että olisimme pärjänneet yön mutta tyttö nukahti yllättävän helposti.

Vähän aikaa hän höpötteli itsekseen ja huuteli mammaa ja pappaa mutta samalla lailla hän saattaa tehdä myös tutin kanssa. Selitimme hänelle, että tutti jäi mummon luokse ja tyttö voisi nukkua ilman sitä. Kerran hän heräsi yöllä ja parkaisi muutaman kerran mutta jatkoi uniaan saman tien. Aamulla tyttö heräsi pari tuntia normaalia aiemmin ja hetken makoiltuaan meidän sängyssä hän halusi takaisin omaan sänkyyn nukkkumaan ja tyytyi samaan "tutti jäi mummolle" selitykseen ja kehuihin siitä, kuinka hyvin hän oli nukkunut koko yön.

Aamupäivä meni todella hyvin ja tyttö oli hyväntuulinen ja iloinen. Söi hyvin ja meni kiltisti nukkumaan. Mutta. Ensin tyttö huuteli "normaalisti" mammaa ja höpötteli itsekseen reilun tunnin. Käytin häntä vessassa ja annoin vettä. Pikkuhiljaa huudot kävivät hermostuneemmiksi ja lopulta tyttö itki ja halusi pois sängystä. Tätä kesti noin tunnin ja rauhoittelin tyttöä ja kerroin mitä tekisimme tytön päiväunien jälkeen (yleensä mieleisen asian odottaminen auttaa). Lopulta yläkerta hiljeni ja tyttö nukkui, jipii! Nyt mennään toista iltaa ilman tuttia ja tyttö nukahti saman tien, ilman ääntäkään.

Tutista vieroittaminen alkoi todella lupaavasti ja huomattavasti helpommin kuin olimme odottaneet. Tarkoitus oli toteuttaa vieroittaminen vasta miehen talvilomalla kun molemmat olemme kotona mutta jos yöt sujuu näin hyvin ei ongelmaa ole :)

Ei kommentteja: