keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Nimetty

Poika sai nimen viime viikonloppuna ja lopputulokseen päädyttiin lopulta ihan ilman perheriitaa. Toinen ja kolmas nimi löytyi hyvin kivuttomasti mutta kutsumanimeä vatvottiin kyllä niin pitkään kuin mahdollista. Toinen päänvaivaa tuottanut asia oli kummit. Meillä on paljon tuttuja mutta ihan läheisiä ystäviä on vähemmän. Ja muutama pitkäaikaisimmista ystävistä on sellainen joita emme välttämättä kummeiksi halua. Vaikka lapsemme ovat kastettuja emme kuitenkaan odota kummeilta kristillistä kasvatusta, vaan lähinnä sitä, että lapset tapaavat kummejaan, tuntevat heidät ja saavat viettää aikaa heidän kanssaan. Tässä karsiutui jo jokunen vaihtoehto pois ja kun vielä lisättiin moraali, käytös sekä elämäntavat tai-tyyli listaan karsiutui taas joku. Ja ei, parisuhde ja/tai omat lapset (kenelläkään läheisistä ystävistämme ei vielä ole lapsia) eivät olleet kriteereinä. On vain olemassa tiettyjä ihmisiä joita emme lapsiemme kummeiksi halua.

Molemmilla lapsilla on kolme kummia, joista pojan yksi kummi ei kuulu kirkkoon (kahden täytyy kuulua). Olisimme alun perin halunneet pyytää naapureitamme (olemme tunteneet 2 vuotta) pojan kummeiksi mutta ajattelimme sen aiheuttavan närää, jos emme pyydä lapsuudenystäviämme. Totuus vain on, että tapaamme naapureita niin paljon useammin ja ainakin aikaisemmin he ovat osoittaneet suurempaa kiinnostusta lapsiamme kohtaan ja tyttö rakastaa naapureita. Näin jälkeenpäin vaikuttaa kuitenkin siltä, että teimme ihan hyvän valinnan. Yksi pojan kummeista on useaan otteeseen kertonut ylpeänä muille kummipojastaan ja toinen suunnitteli jo, kuinka hän vie pojan festareille sitten joskus. Ja onpahan meillä ainakin kaksi varteenotettavaa ehdokasta mikäli kolmas lapsi joskus tulee :)

Meillä poika joutui pukeutumaan mekkoon, sillä halusin, että poika kastetaan samassa sukumme perintökastemekossa kuin tyttökin. Minut ja siskoni, osa serkuistani, äitini ja hänen 8 sisarustaan sekä äitini äiti on kastettu tuossa samassa mekossa. Kuvia emme ole vielä saaneet ristiäisistä ystävältämme, joka toimi valokuvaajana.

Ei kommentteja: