torstai 1. heinäkuuta 2010

2,5 kk häihin

Häät ovat 2,5 kk päästä ja nyt alkaa stressi pikkuhiljaa iskeä... Juhlapaikka varattiin reilu vuosi sitten mutta muut järjestelyt on aloitettu vasta tämän vuoden puolella. Muuten kaikki alkaisi olla melko lailla kunnossa mutta meikkaajani perui yllättäen enkä vielä ole löytänyt uutta tilalle joka tulisi kotiin tekemään meikin, ja tämän lisäksi puuttuu vielä hääbändi ja valokuvaaja.

Bändin suhteen meillä on monta vaihtoehtoa mutta mikään ei ole tuntunut siltä oikealta. Nyt vielä odotellaan yhdestä bändistä tietoa ja mikäli se vaikuttaa hyvältä niin sitten valitaan joko se tai yksi toinen joka on tällä hetkellä ykkössijalla. Valokuvaajan kanssa on ollut varmaan eniten ongelmia... En ymmärrä minkä vuoksi ihmiset eivät voi vastata sähköpostikyselyihin, edes sen verran, että ilmoittaisivat, että en kerkeä tai ei kiinnosta. Sen enempää en vaatisi mutta se, että ei edes vaivaudu kahta sanaa kirjoittamaan vastauksksi ärsyttää suunnattomasti. Haluaisin siis dokumentäärisen valokuvauksen, eli valokuvaaja olisi ikuistamassa valmistautumisesta lähtien iltaan saakka. Ja siihen en välttämättä tarvitsisi edes ammattivalokuvaajaa vaan ihan harrastelijakin kävisi, mutta en haluaisi velvoittaa ketään ystävistäkään siihen hommaan sillä he tulevat häihin ensisijaisesti vieraina. Itse hääkuvan voisimme sitten ottaa ammattilaisella, mutta täytyy nyt vielä etsiä ja kysellä.

Kutsut ym. askartelut halusin tehdä itse ja kutsut ovatkin askarteluiden osalta valmiit. Kutsutekstin printtaaminen on vaan ollut hieman hankalaa. En edes jaksa muistaa kuinka pitkään olen muokannut tekstiä ja asettelua eikä se ikinä ole kohdillaan. Meillä ei ole printteriä kotona ja mies on töissä printannut muokkaamani tekstit eikä hän ole kerennyt siellä niitä katsella sen enempää ja sitten minä olen kotona kiroillut kun ei taaskaan mikään muokkaus osunut kohdilleen ja taas sama homma seuraavana päivänä. Alunperin minulla oli tarkoitus saada kutsut postiin ennen juhannusta, nyt deadlinena olisi tämän viikon perjantai mutta jos tänään muokatut tekstit eivät ole hyvät niin ensi viikolle menee.

Tässä vielä ranskalaisin viivoin mitä on tehty ja mitä tekemättä:

Done:
- juhlapaikka varattu
- ruoat varattu
- vihkijä varattu
- avioliiton esteiden tutkintatodistus saatu
- hääpuku hankittu
- kampaaja varattu

To do:
- saada kutsut postiin
- löytää meikkaaja
- löytää hääbändi
- löytää valokuvaaja
- hankkia puku miehelle
- hakea juomat Virosta

Nämä ovat tämmöisiä "isompia" juttuja jotka ovat kriittisiä häiden kannalta mielestäni. Tämän lisäksi on tietysti paljon pienempiä asioita, kuten kengät (yhdet mahdolliset minulla jo on), alusvaatteet, alushame, ohjelmalehtiset, kukat (tulevat ehkä omasta puutarhasta) jne.

Nyt sänkyyn, meikkaajan ja valokuvaajan metsästys jatkuu huomenna! :)

2 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Kyllä noissa häiden järjestämisessä onkin työtä ja kaikenlaisia yksityiskohtia mitä pitää ajatella. Mä oon haaveillut, että menisi ulkomailla naimisiin, mutta saa nähdä sitten :)

Stellar kirjoitti...

Laitan sulle FBn kautta viestiä :)