keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Kesäreissu, vol. 1

Olimme heinäkuun alussa äitini ja tytön kanssa reissussa, pohjoisessa mistä äitini on kotoisin. Reissu oli todella onnistunut ja mukava, en olekaan ollut pohjoisessa neljään vuoteen töiden vuoksi ja oli mukava nähdä sukulaisia pitkästä aikaa. Ajettavaa tuli reilu 700 km per suunta ja yövyimmekin niin meno- kuin tulomatkallakin noin puolessa välissä. Yleensä olemme ajaneet koko matkan putkeen mutta nyt helteiden, tytön ja äitini (väitti tulleensa vanhaksi) vuoksi päätimme jakaa kilometrit kahdelle päivälle.

Matkalla pysähdyimme Vaskikelloon syömään. Pyrimme suosimaan pieniä paikkoja suurien huoltoasemien sijaan ja onhan pienet, tunnelmalliset kahvilat ja paikalliset ruokapaikat huomattavasti mukavempia kuin jokin ABC-asema joka löytyy lähes joka paikkakunnalta nykyään.

Vaskikellossa tytöllä riitti ihmettelemistä kaikissa kelloissa jotka soivat vuorotellen.

Harmiksemme noita pieniä, mukavia paikkoja ei enää löydy kovinkaan montaa valtateiden varrelta. Ehkä niitä täytyy ruveta etsimään pikkukaupunkien ja kylien keskustoista...

Omat koirat jätin miehen hoidettavaksi kotiin mutta matkaseurueeseemme kuului äidin 12-vuotias espanjalaissyntyinen koira, jonka olen itse tuonut 14-vuotiaana Espanjasta. Harmi etten tajunnut ottaa kuvaa auton sisältä, takapenkistä, se oli nimittäin melko täyteen pakattu. Oli tetriksen pelaamisesta nuorena jotain hyötyä ;)


Pohjoisessa, Keminmaalla, vietimme aika monta päivää ottaen rennosti, Kemijoen rannalla makoillen ja uiden. Vaikka olimme sen verran pohjoisessa ei helteiltä kuitenkaan säästytty, onneksi Kemijoen vesi oli kuitenkin niin vilpoista, että pulahtamisesta oli hyötyä. Täällä etelämpänä kun vedet ovat jo niin lämpimiä ettei uiminen edes vilvoita kunnolla.

Kaunis Kemijoki


Myös tyttö loikoili rannalla ja vilvoitteli varpaitaan Kemijoessa:

Mutta on tämä kesä ollut aivan ihana, kun kerrankin saa nauttia helteistä. Kaupungissa oleminen ahdistaa vain sen vuoksi ettei ole omaa uimarantaa. Mikäli asuisimme veden äärellä ei minulla olisi valittamisen sanaa. Ja eihän meiltä onneksi ole kovinkaan pitkä matka läheiselle uimarannalle (vaikka vesi ei olekaan kovin kehuttavaa)!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mua vähän harmittaa kun ei treffattu, sain sun viestin liian myöhään :/ Oltiin nimittäin itsekin just Torniossa käymässä kun olitte Keminmaassa. Täytyy kokeilla toisella kertaa :)
-Tasha

Cato kirjoitti...

No höh, olipa harmi! :( Me ollaan nyt perjantaina kyllä lähdössä oman perheen voimin Suomen kierrokselle ja oltais to 5.8 ajamassa Kalajoen kautta Kemiin, josta jatketaan matkaa sitten sunnuntaina 8.8.

Anonyymi kirjoitti...

Ja me ollaan JUST 5.-8.8. reissaamassa itsekin! :/
-Tasha