sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Hälsningar från Stockholm!

Poikkesimme tytön kanssa viime viikolla Ruotsissa, Tukholmassa ja meillä oli aivan huippureissu, tyttöjen laatuaikaa. Mies oli sillä välin taas työmatkalla ja ystäväpariskunta (tytön kummisetä) otti koirat mielellään hoitoon. Menimme ja tulimme laivalla, tällä kertaa Siljalla jolla en olekaan ollut 10 vuoteen. Omat henkilökohtaiset viimeaikaiset kokemukset Viking Linen laivoista ovat semmoisia etten sinne haluaisi välttämättä mennä lapsen kanssa. Varmasti päivällä on väliä ja myös siellä on rauhallisempia päiviä/iltoja, mutta matkustuskokemus Siljalla oli kyllä niin huikea etten enää suostu menemään lapsen kanssa (tai ilmankaan) muualle.

Matkustin tytön kanssa yksin, joten se teki reissusta hieman haastavamman, esim. ruokaillessa en voinut jättää häntä yksin yms. Menomatkalla kävimme buffetissa syömässä, jossa kävimme myös aamiaisella, josta pyysin pöydän mahdollisimman läheltä tarjoilupöytiä. Siellä oli erittäin mukava henkilökunta ja he toivat meille heti syöttötuolin kun saavuimme ja tarjosivat isoa servettipakettia tytön selän taakse pehmukkeeksi kun tuoli oli niin iso. He myös tarjoutuivat viihdyttämään tyttöä sillä välin kun minä hain ruokaa (vaikka tyttö viihtyi hyvin myös itsekseen lelujensa kanssa pöydän ääressä) ja kävivät lämmittämässä tytön omaa ruokaa mikrossa. Tulomatkalla taas kävimme toisessa ravintolassa syömässä jossa ruokailu oli helpompaa kun ruokaa ei tarvinnut itse hakea. Myös siellä saimme hyvää palvelua mutta buffetin Esa ym. jäivät kyllä erityisen hyvin mieleen :)

Aamupalalla

Muuten kiertelimme laivalla kauppoja, nautimme esityksistä, kävimme Siljalandissa tutustumassa ja katselemassa leluja (tyttö oli vielä vähän liian pieni pallomereen ja liukumäkeen), viihdytimme laivan tätejä ja setiä jotka pysähtyivät ihastelemaan tyttöä rattaissaan. Kosmetiikkaliikkeessä teimme ennätyksen ja saimme 4 tätiä (myyjää) riviin ihastelemaan ja kehumaan tyttöä :) 

Ilma-akrobatiaesitys, jota tyttö katsoi haltioituneena ja hihkui kovasti. 
Taitaa tyttö seurata äitinsä jalanjälkiä jos tätä menoa jatkuu, sillä hän pitää kovasti hevosista ja näköjään akrobatiasta, tuleva vikeltäjäni :)

 Illalla kävimme myös Spa'ssa nauttimassa, rentoutumassa ja saunomassa

Tukholmassa tapasimme sukulaisia, kiertelimme kaupungilla, kävimme ostoksilla, kirpputorilla ja kahvilassa. Sää siellä oli hyvin samanlainen kuin täällä, satuimme juuri kylmään aikaan sinne ja seuraavana päivänä ilma lämpeni jo huomattavasti. Lunta oli myös melko paljon, vaikka nythän sitä on ainakin täällä satanut viikon aikana reilusti lisää. Jos en asuisi Suomessa ja jos minulla ei olisi perhettä ja ystäviä, jotka pitävät minut täällä voisin erittäin hyvin asua Tukholmassa, pidän kaupungista paljon ja mielestäni se on todella kaunis ja viihdyn siellä hyvin. 

Kuvia en kauheasti ottanut kaupungilla, isoa järjestelmäkameraa ei aina jaksa kaivaa laukusta eikä rattaiden kanssa ole niin kätevää kävellä kamera kourassa koko aikaa. Ehkä menemme koko perheen voimin uudestaan Tukholmaan niin minä voin keskittyä valokuvaamiseen kun mies työntää rattaita :)

Tytön kanssa matkustaa (vielä ainakin) niin helposti, hän on iloinen ja tyytyväinen joten aivan hyvin voimmekin lähteä uudestaan reissuun. Ja täytyy vielä sen verran kehua laivaa ja laivan henkilökuntaa, että siellä otettiin lapset ja lapsiperheet erinomaisesti huomioon ja joka paikkaan sai mennä lapsen ja rattaiden kanssa. Ravintoloissa ei katsottu pahalla jos menit lapsen kanssa sinne, samoin putiikeissa oltiin ystävällisiä ja juteltiin lapselle yms. Ravintoloissa ei myöskään näkynyt kännejä vetäviä seurueita eikä baarien ulkopuolella huomannut humalaisia ihmisiä. Kovin myöhäänhän emme liikuskelleet hytin ulkopuolella mutta mielestäni olen Vikingillä nähnyt kovin humalaisia ihmisiä jo reilusti ennen puolta yötä. Mutta nämä ovat vain omia mielipiteitäni ja omia kokemuksiani, muilla voi varmasti olla toisenlaisia kokemuksia.

Tyttö viihtyi laivalla

3 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Nuo ruotsalaisten joulupossut on niin suloisia! :)

Miia kirjoitti...

Kivoja kuvia :)

Cato kirjoitti...

Nanna: Niin onkin, siskoni on muistaakseni joskus hankkinut tuollaisen possun joka kaivetaan esiin jouluna äitini luona :)

Kiitos Miia!