tiistai 8. maaliskuuta 2011

39,7

Tänään tytöllä oli kuumetta 39,7 ennen lääkettä ja soitin terveyskeskukseen jossa meitä neuvottiin vielä seurailemaan ja mikäli kuume jatkuu soittaa heti huomenaamusta ja varata aika lääkärille. Tai jos tyttö menee huonommaksi eikä juo/pissaa ei tule vaippaan niin pitäisi mennä päivystykseen.

Voi tyttöraasuani, hän on niin ressukka, istuu vain sylissä ja ähkii (kuume varmasti aiheuttaa tukalan olon). Välillä hän jaksaa leikkiä jollakin lelulla ja jutella hetken mutta itsekseen hän ei suostu olemaan, sylissä pitää olla koko ajan. Tänään menen töihin ja mies jää tytön kanssa illaksi kotiin. Huomisen työpäivän peruin, ja menen lauantaina paikkaamaan, ettei tyttöä tarvitse jättää "vieraan" kanssa kun hän on niin ressukka. Mies tulee torstaina kotiin jolloin tyttö ehkä joutuu jäämään hetkeksi hoitajan kanssa jos mies ei kerkeä ajoissa kotiin mutta kyse on niin lyhyestä ajasta, että varmasti pärjää. Ja toivottavasti tyttö olisi jo parempi torstaina!

Tässä tuleekin sitten päivän vinkki:
Kävin eilen hakemassa särkylääkettä apteekista ja ruiskua pyytäessäni nestemäiseen Panadoliin farmaseutti ehdotti minulle Pamol-F nimisiä dispergoituvia, eli suussa nopeasti sulavia tabletteja. Ne maistuvat banaanilta ja yleensä lapset kuulemma pitävät niistä. Tabletteja voi antaa yli 9 kg lapsille ja vaikka tyttö oli vain 8,5 kg 1-vuotistarkastuksessa niin ihan hyvin voi kuulemma lääkettä antaa. Tyttö ei kyllä kauheasti pitänyt lääkkeestä, mutta ei hän siitä nestemäisestäkään kauheasti välitä joten pienempi paha tuo kun sitä tarvitsee antaa niin paljon vähemmän kuin nestemäistä Panadolia. Ehkä hän vähän vanhempana oppii pitämään lääkkeestä, tytön 4-vuotias serkku ainakin söisi tabletteja kuin karkkia :)

Ei kommentteja: