maanantai 6. kesäkuuta 2011

Kesän ensimmäinen

Tämän kesän ensimmäinen mökkireissu tehtiin viime viikonloppuna. Yleensä olemme olleet miehen isovanhempien mökillä vapun tienoilla mutta Thaimaan matkan vuoksi jäimme tänä vuonna kaupunkiin tekemään viimeisiä hankintoja ja valmistelemaan matkaa.
Olimme ystävämme mökillä koko viikonlopun ja oli kyllä ihana päästä rentoutumaan luonnon helmaan. Koirat ovat aina nauttineet mökkeilystä ja ne muuttuvat saman tien kun pääsevät autosta juoksentelemaan vapauteen. Myös tyttö oli iloisempi ja hyväntuulisempi (vaikka on sitä normaalistikin, mutta orastava uhma on muuttanut tyttöä itkuisemmaksi ja äkkipikaisemmaksi) ja nautti aivan selvästi mökkeilystä. Saunominen oli tytön mielestä ulkona olemisen ohella parasta koko viikonloppuna ja uimaan hän olisi ollut koko ajan menossa. Tällä kertaa ei vielä käyty uimassa, vesi oli melko kylmää ja laituri oli mennyt jäiden voimasta rikki joten uimaan meneminen olisi ollut melko hankalaa.
Tyttö nukkui myös erittäin hyvin mökillä, ensimmäisen yön hän nukkui lähestulkoon samassa asennossa koko yön läpi. Toisena yönä mökkiin oli päässyt sen verran hyttysiä sisälle, että ne haittasivat tytön unta hieman vaikka hän ei herännytkään kertaakaan. Hätyyttelin hyttyset pois hänen matkasängystään ja laitoin pyyhkeet päälle etteivät inhottavat verenimijät päässeet enää tytön lähelle. Täytyykin varmaan hankkia jonkinlainen hyttysverkko vastaavia reissuja varten.
Söimme todella hyvin koko viikonlopun ja lauantai-iltana paistoimme lettuja muurikalla terassilla sateelta suojassa. Seuraava mökkireissu onkin juhannuksena kun lähdemme naapureidemme kanssa heidän mökille Saimaalle kokonaiseksi viikoksi, ihanaa!

Ei kommentteja: