torstai 29. lokakuuta 2009

Keittiösuunnitelmia; lattioita, kodinkoneita ja työtasoja

Kun keittiösuunnitelma oli jotakuinkin valmis lähdimme kiertelemään rautakauppoihin jotta löytäisimme lattiamateriaalit keittiöön ja koko alakertaan. V:n äiti oli alun perin itse ajatellut parkettialattiaa asuntoon sillä usein kuullaan puhuttavan laminaattilattian kylmyydestä rivitaloasuntojen alakerroksissa, eli maan tasalla olevissa kerroksissa. Päädyimme kuitenkin lopulta laminaattilattiaan sen kestävyyden, helppohoitoisuuden sekä hinnan vuoksi, sillä meillä on kaksi koiraa ja lapsi tulossa. Tämän lisäksi rautakaupan myyjä suositteli meille paksumpaa solumuovia jossa on myös rakennusmuovi samassa laminaatin alle, hän vakuutteli ettei lattia olisi kylmä tällä eristystavalla. Saa nähdä puhuiko hän totta :)

Osasyy miksi jätimme kaksi avointa keittiötarjousta keittiöliikkeeseen oli myös se, että halusimme löytää tulevat lattiat ensin jotta voisimme päättää keittiön työtasoista. Halusimme, että lattiat ja työtasot olisivat suurinpiirtein samaa sävyä ja tummia siis. Olen aina pitänyt pähkinän sävyisistä lattioista ja huonekaluista mutta asunnossa on mustanruskeat ikkunan- ja ovenkarmit joten halusin, että lattiat ja täten myös työtasot olisivat vielä vähän tummemat kuin pähkinän sävy kuitenkaan tekemättä asuntoa liian pimeäksi ja tunkkaiseksi. Muutamia kauppoja kierreltyämme löysimme todella kivan sävyisen laminaatin. Sävy on nimeltään musta tammi mutta se ei kuitenkaan ole musta vaan jotakin pähkinän ja wengen väliltä.



http://www.orientoccident.fi/files/oriocc/etusivu/UF1237-etusivu.jpg

Parketti vai laminaattilattiat? Molemmista löytyy niin kamalia kuin upeitakin versioita. Näistä sävyistä pidän itse todella paljon ja rakastan tuota aidon puun näköä minkä "puunsyyt" tekevät. Alemman kuvan sisustus on muutenkin aivan ihana ja tuollaista haluaisin omaan kotiinikin: tummat lattiat ja vaaleita, selkeitä pintoja ja huonekaluja, yhdistellen vanhaa ja uutta, luonnonläheistä ja modernia. Harmikseni täytyy vain todeta etten saa valkoista sohvaa, se on kuulemma epäkäytännöllinen lapsi- ja koiraperheessä ja V pistää kovasti hanttiin... :( Ja niin, ylemmässä kuvassa parketti- ja alemmassa kuvassa laminaattilattia.

Tässä samalla mietimme kodinkoneita ja etsimme hyviä tarjouksia. V on aikoinaan ollut eräässä kodinkoneliikkeessä töissä ja olemmekin aina saaneet sieltä hyvään hintaan tarvitsemamme kodinkoneet ja käännyimme taas kyseisen liikkeen johtajan puoleen. Kerroimme hänelle toiveistamme ja hintahaarukkamme ja hän keräsi meille listan varteenotettavista kodinkoneista. Vatvoimme edes takas koneiden kanssa ja löysimme aina jonkin uuden jota ei vielä listasta löytynytkään ja pyysimme vielä siitä hintaehdotusta. Samaan aikaan oli Expert Expo - kodinkonemessut joilla kävimme myös tutustumassa  eri merkkien valikoimiin. Siellä kävimme katsastamassa ne kodinkoneet jotka olimme jo alustavasti päättäneet lähemmin ja pyysimme sieltä myös tarjouksen samaisista koneista joista olimme saaneet tarjouksen jo V:n entiseltä pomolta. V:n entisen pomon antama tarjous oli parempi. Pyysimme myös tarjousta eräästä kalliimmasta merkistä jota V oikeastaan himoitsi keittiöön mutta mistä emme olleet pyytäneet tarjousta aiemmin koska ajattelimme sen olevan meille liian kallis. V oppi tuolla kodinkoneliikkeessä töissä ollessaan, että tämä merkki on kodinkoneiden aatelia ja erittäin kestävä ja laadukas merkki. Hän onkin aiemmin sanonut, että sitten kun meillä on oma asunto tulee kaikki kodinkoneemme olemaan tätä merkkiä.

Yllätyimme kuinka vähän kalliimpi tämä "parempi" merkki oli kuin se mihin olimme jo päätyneet. Pyysimme tämän johdosta V:n entiseltä pomolta vielä yhden tarjouksen tämän merkin kodinkoneista ja lopulta päädyimme sitten siihen. Kodinkonebudjetti ylittyi hieman mutta ajattelimme, että panostamme laatuun samalla kun keittiön arvo nousee parempien kodinkoneiden vuoksi ja säästämme puolestaan lattiassa (laminaatti vs. parketti) sekä työtasoissa (laminaatti vs. täyspuutasot).

Rautakaupasta olimme saaneet palan laminaattilattiaa mukaamme ja seuraavaksi marssimmekin takaisin keittiöliikkeeseen jossa onneksemme löysimme hyvin samansävyisen laminaattityötason. Molemmissa on myös "puun syitä" jotka tekevät pinnoista elävämmät ja aidomman näköiset. Päädyimme siis laminaattityötasoon ja täten pystyimme tekemään lopullisen keittiötilauksen.

Kuvat: Värisilmä ja Orient Occident

1 kommentti:

Elina kirjoitti...

Entisessä asunnossa oli alakerrassa laminaattia, kaksikerroksinen rivitaloasunto oli siis kyseessä. Ei minusta ainakaan ollut mitenkään kylmä :)

Uteliaisuus herää, mikä on tämä mystinen kodinkonemerkki, joka on siis oikein aatelia..? :D