keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Keittiösuunnitelmia

Kun aloitimme keittiön suunnittelun kävimme V:n äidin asunnolla mittailemassa seiniä ja tiloja joka jo itsessään oli haastavaa sillä hänellä on todella paljon tavaraa joka puolella. Myös se teki mittojen ottamisesta haastavaa, että keittiö oli aivan eri mallinen kuin millaista me olimme suunnitelleet remontoivamme. Tarkoitus oli siis purkaa yksi aivan turha väliseinä jolla ei ollut oikeastaan muuta virkaa kuin viedä tilaa keittiöstä ja olohuoneesta. Alkuperäinen keittiö oli U-mallinen ja niin pieni ettei siellä mahtunut kaksi ihmistä samaan aikaan tekemään mitään. Valaistus oli myös ongelma sillä keittiö oli todella pimeä. Toki V:n äidin tavaramäärä ja joka puolella olevat lipastot ja hyllyt tekivät tilasta yhä ahtaamman ja pimeämmän...


Vanha pohjapiirros. Ilmeisesti ruokailutilaksi tarkoitettu "tyhjä" tila on aivan turha sillä siihen ei saanut ruokapöytää mahtumaan koska muutoin pihalle vievää ovea ei olisi mahtunut aukaisemaan.

Me mietimme alusta asti, että muutamme keittiön L-malliseksi niin, että puramme väliseinän ja keittiökaapistot ja jatkamme L:n toista sakaraa pidemmäksi jolloin saamme mahdollisimman suuren hyödyn huoneesta ja saamme myös käyttöön "tyhjän" tilan jolla ei alkuperäsessä keittiössä ollut lähes minkäänlaista funktiota. Keittiö tulisi olemaan avonainen olohuoneeseen jossa olisi myös yhdistetty ruokailutila, toisin sanoen ruokapöytä sijoittuu samaan huoneeseen mutta enemmän keittiön puolelle :) Olikohan tarpeeksi vaikeasti selitetty...


Uusi pohjapiirros. Keittiö ja olohuone ovat yhtä suurta tilaa ja ruokapöytä sijoittuu enemmän keittiön puolelle jolloin huoneen toiseen päähän jää selkeämpi oleskelutila, ns. olohuone. Pohjapiirrokset eivät ole mittakaavassa, vain suuntaa antavia.

Tämän jälkeen selailimme eri keittiöfirmojen nettisivuja ja esitteitä ja yritimme itse piirtää jonkinlaista pohjaa kaapistoille. Latasin jopa Ikean keittiösuunnitteluohjelman koneelleni ja tein suunnitelmia sillä mutta se osoittautui yllättävän vaikeaksi. Emme osanneet itse hahmottaa millaisia runkoja kannattaisi sijoittaa mihinkin ja millaisilla sisällöillä. Ainoa jonka tiesin oli se, että alakaappeihin halusin ehdottomasti ulosvedettävät laatikot perinteisten ovien ja kaappien sijaan. Myös ovien pinta ja työtasot olivat selvillä: kaapistojen ovet tulisi olemaan korkeakiiltoista valkoista ja työtasot tummat.

Suunnitteluvaikeuksien vuoksi marssimme erääseen keittiöfirmaan jossa saimme ystävällistä palvelua ja myyjä piirsi meille suunnitelmaa keittiöstä samalla kuin me vatvoimme edes takas mielipiteidemme kanssa. Tämä oli huomattavasti helpompaa kuin kotona suunnitteleminen sillä liikkeessä oli mahdollisuus käydä katsomassa eri vaihtoehtoja ja valita itseä eniten miellyttävät ratkaisut. Ensimmäisellä käynnillä keittiöfirmassa saimme keittiön rungon suunniteltua sekä päätettyä kaapistojen ovet ja vetimet. Kodinkoneet lisättiin tarjoukseen erillisenä pakettina sillä emme vielä tienneet hankimmeko ne kyseisestä firmasta vai toisaalta. Tämän lisäksi meillä oli kaksi avointa tarjousta jossa toisessa oli täyspuutyötasot ja toisessa laminaattityötasot sillä emme vielä tienneet kummat valitsemme.



Kuva uuden keittiön rungosta. Kodinkoneet tulisivat olemaan rosteria astianpesukonetta lukuun ottamatta, joka tulisi olemaan kalusteisiin täysintegroitava, eli samanlaisen kiiltävän oven takana kuin kaapistojen ovet ovat. Yläkaapit eivät ole täyskorkeita eikä toisella seinällä ole yläkaappeja lainkaan. Viimeiset yläkaapit ovat vielä matalampia kuin muut ja niissä on savulasiovet. Kaappien alla on samanpituinen puinen hyllylevy. Tämän olisi tarkoitus keventää huoneen ilmettä hiukan ettei näkymä olohuoneen puolelle olisi liian "keittiömäinen". Kuva on huonolaatuinen, kameralla otettu kuva kuvasta.

2 kommenttia:

Tasha kirjoitti...

Uuu, uusi keittiö näyttää TODELLA hyvälle!

Cato kirjoitti...

Hih, sen verran kuin kuvasta saa selvää :) Mutta kiitos Tasha!

Huomasin muuten, että pohjapiirroskuvat oli liian isoja, muokkasin ne nyt pienemmäksi niin että ne näkyy kokonaisina...