keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Toimintaa lapsiperheille

Olen pitkään ajatellut, että minun pitäisi alkaa käydä jossain perhekahvilassa tai perhekerhossa tms. jotta saisin jotain ohjelmaa päiviini. Viihdyn kyllä melko hyvin kotona ja teemmehän me paljon muuta kuin vain möllötämme sisällä päivät pitkät. Mutta se mitä kaipaan on aikuinen juttuseura, opiskellessani ja työssä ollessani olin koko ajan ihmisten ympäröimä ja sain keskustella aikuisten kanssa. Tällä hetkellä pääasiallinen juttukumppanini päivisin on kohta 9 kuinen tyttö ja/tai koirat. Ja juuri päiväsaikaan kaipaan tätä vuorovaikutusta muiden aikuisten ja erityisesti lapsiperheiden/äitien  kanssa. Tapaanhan iltapäivisin ja iltaisin ystäviäni mutta koska kellään heistä ei vielä ole lapsia ja he ovat kaikki töissä ei minulla oikein ole juttuseuraa päiväsaikaan.

Neuvolasta olen yrittänyt etsiä perhekahviloiden ja -kerhojen yhteystietoja mutta jotenkin mikään ei ole tuntunut siltä omalta jutulta. Kerran viikossa käymme vauvauinnissa mutta sekin on illalla jotta isä pääsisi mukaan tytön "harrastukseen". Nyt olenkin selaillut netissä keskustelupalstoja ja löysin uudestaan (olen kerran katsastanut pikaisesti) suomenruotsalaisen Mammapappa-sivuston ja sen keskustelupalstan joka on tarkoitettu lapsiperheille, raskaana oleville ja raskautta toivoville. Käytin eilen lähes kaiken vapaa-aikani sivuja selaillen ja löysinkin sieltä jo 3 ruotsinkielistä perhekahvilaa Helsingissä. Tänään meidän oli tarkoitus mennä keskustassa sijaitsevaan Luckanin perhekahvilaan mutta koska tyttö nukkuikin aamulla niin pitkään niin emme olisi kerenneet kahvilaan klo. 10.30 mennessä. Yleensähän kahviloissa on tietty aika jona siellä saa mennä ja tulla kuten haluaa mutta koska tuolla olisi ollut joku kutsuvieras en viitsinyt mennä sinne myöhässä.

Perjantaina menemme Itäkeskuksessa sijaitsevaan Bubbel-nimiseen perhekahvilaan, siellä on ruotsinkielinen muskari tulevana perjantaina. Muskarin haluaisinkin aloittaa tytön kanssa mutta ainoa ruotsinkielinen minkä olen löytänyt on Folkhälsanin, joka on meille hieman hankalan matkan päässä kun päivisin joudumme liikkumaan julkisilla. Ja voimmehan me käydä suomenkielisessäkin, kun tytöstä kaksikielinen joka tapauksessa tulee, mutta koska minä puhun hänelle ruotsia ja sitä hän tulee varmaan kuulemaan vähemmän muiden ihmisten keskuudessa ennen päiväkodin/koulun aloittamista, olisi mukavaa että hän kuulisi ruotsia mahdollisimman paljon. Kolmas perhekahvila on ilmeisesti kaupungin ylläpitämä ja toimii samoissa tiloissa kuin neuvola. Nettiosoite sinne löytyy tästä.

Vinkkejä saa antaa mitä lapsen kanssa voi tehdä ja minne mennä. Itselläni on ollut mielessä tosiaan nuo perhekahvilat ja -kerhot, muskari ja vauvauinnissa käymme jo. Eräs tuttavani käy reilun vuoden ikäisen poikansa kanssa Hop Lopissa, täytyykin katsastaa voiko sinne mennä alle vuoden ikäisen kanssa. Ja kaikkea arkipäiväistä teenkin tytön kanssa; käymme ulkoilemassa, lenkkeilemässä, kaupoissa ja ostoskeskuksissa jne.

Ei kommentteja: