perjantai 19. helmikuuta 2010

Makuuhuone, osa 1

Alkutilanne oli siis tämä, tai oikeastaan se oli se, kun huone oli vielä täynnä anopin tavaroita, mutta harmikseni meillä ei ole yhtään kuvaa siitä. Huone oli täytetty lattiasta kattoon eikä ovea saanut aluksi edes kiinni. Pienellä uudelleenjärjestelyllä saimme oven kiinni ja kaaoksen "piiloon" siksi aikaa kunnes huone olisi tyhjä.

 
Anopin verhot, lamppu sekä rikkinäinen rullaverho vielä paikoillaan.


Makuuhuoneen alkuperäiset, kiinteät vaatekaapit joista yhdessä oli hyllylevyjä ja kaksi muuta olivat tangollisia.


Laura Ashleyn kukkatapetit, jotka varmasti ovat laadukkaita ja kovin pidettyjä joidenkin mielestä (esim. avomiehen mummin joka oli kauhuissaan kun kuuli ettemme pidä niitä)  mutta meidän tyylisiä ne eivät oikein ole.


Tapettien reunat repsottivat  melkein joka kulmassa.


Huoneen remontti aloitettiin tapettien poistamisella. Kukkatapettien alta paljastuikin vielä 2 kerrosta tapettia joten työhön menikin kauemmin aikaa kuin alunperin luulin. Lastulevyseinistä tapetti irtosi melko hyvin mutta yksi seinä on kyprokkia eikä sitä oltu käsitelty ennen ensimmäisen tapetin laittamista joten ensinnäkin tapetit eivät millään tahtoneet lähteä seinästä irti ja toiseksi kun tapetit vihdoin lähtivät irti lähti kyprokin pinnasta myös suikaleita. Lopputulos oli erittäin epätasainen ja mielenkiintoisen näköinen.



Lastulevyjen väliin täytyy jättää elämisvaraa sillä seinät liikkuvat vuosien myötä ja lämpötilojen vaihteluiden vuoksi, emmekä oikein pidä noista ammottavista railoista seinissä. Vaihtoehtoina oli kyprokkisten saneerauslevyjen asentaminen lastulevyjen päälle tai railojen täyttäminen/peittäminen jollakin.



Naapurimme on täyttänyt seinien ja katon välisen railon akryylillä, lasikuituverkolla ja laastilla ja päätimme kokeilla sitä myös seiniin. Laitoimme railojen pohjalle aluksi laastia ja sen kuivuttua täytimme loput vielä kahteen kertaan akryylillä, joka on hieman joustavaa ainetta, jonka toivomme siis kestävän seinien elämisen. Seinien ja katon väliset railot täytimme samalla tavalla mutta jätimme laastin pohjalta pois sillä railot olivat huomattavasti pienemmät. Katonrajaan ja huoneen kulmiin laitoimme akryylillä täytettyjen railojen päälle vielä lasikuituverkon ja sen päälle vielä ohuen kerroksen akryyliä. Lasikuituverkon reunat piti peittää jotenkin ja laitoimme kattoon akryylin reunojen yli tulevan verkon päälle laastia jota sitten hioimme ja lisäsimme ja hioimme jne. Tuntuikin, että juuri tuo vaihe kesti ikuisuuden. Seiniin laitoimme vielä tasoitetapetin joten niissä emme peittäneet verkkoa laastilla.

 
Keskellä seinää ollut railo nyt täytettynä.


Kulmassa ollut railo täytettynä.


Katonraja täytettynä ja laasti hiomatta. 

Jossakin railojen täyttämisen välissä keksimme poistaa makuuhuoneessa olleen kiinteän vaatekaapin sekä hieman kellertävän laminaatin. Olimme alunperin suunnitelleet tekevämme vaatekaapille ja lattialle jotain vasta myöhemmin mutta tuntui tyhmältä jättää vanhat uusien seinä- ja kattopintojen vierelle. Vaatekaapin taakse jäävä seinä- ja katto-osio olisi myös jäänyt maalaamatta mikä olisi ruma mikäli uusi vaatekaappi ei olisi täyskorkea.

Kun kaikki railot oli täytetty ja laastit hiottu siirryimme katon maalaamiseen. Maalasimme sen kahteen kertaan kokonaisuudessaan ja laastien päältä hieman useammin sillä ne paistoivat läpi. Mitään pohjamaalia emme käyttäneet kattoon. Katon jälkeen laitoimme seiniin tasoitetapetin jotta kyprokkilevyn epätasaisuus ja lastulevyjen railojen täyttö ei näkyisi.

 
Katonmaalaus taisi olla meneillään.


Katto vielä maalaamatta.


Tasoitetapetit seinillä.

2 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Laittakaahan kuvia valmiista huoneesta :)

Cato kirjoitti...

Juu, tulossa on kunhan saadaan listat vielä paikoilleen :) Nyt on vaatekaappikin hankittu ja kasattu joten lähes valmista on!