maanantai 8. marraskuuta 2010

Siitäs saitte, neuvolantädit!

Käväisimme tänään Lastenklinikalla, jossa meitä ensin haastatteli mukava lääketieteen kandi jonka jälkeen hän myös tutki tytön. Katsoi silmät, suun, paineli vatsaa, kuunteli keuhkot ja sydämen, katsoi tytön liikkumisen ja otti mitat. Tämän jälkeen saimme odotella hetken ja sitten meidät kutsuttiin toiseen huoneeseen jossa oli 5 kandia ja vastaava lääkäri. Meidät tutkinut kandi kertoi taustamme ja "tutkimustulokset" johon vastaava lääkäri totesi, että "no kukas tässä on huolissaan, minusta kuulostaa siltä kuin kuvailisit täysin tervettä lasta!" :) Kerroimmekin heille, että itse emme ole olleet huolissaan vaan neuvolan tädit.

Vastaava lääkäri näytti meille vielä tytön kasvukäyrät ja selitti, että on aivan normaalia, että tytön paino menee miinuspuolella. Hän moitti neuvolatätejä siitä, että he kuvittelevat, että on parempi kun lapsi kasvaa keskiviivan yläpuolella kuin alapuolella ja, että he eivät osaa tilastomatematiikkaa sen vertaa, että tietäisivät, että keskiviivan molemmin puolin on oltava yhtä paljon lapsia jotta tuo keskiviiva olisi olemassa :) Meidän ei siis kannata välittää neuvolan hysterioista vaan jatkaa samaan maliin kuin tähänkin saakka. Tyttö sai kovasti kehuja kehityksestään, jäntevyydestään ja hyväntuulisuudestaan vaikka olikin kuolemanväsynyt kun raukka herätettiin reilu 2 tuntia normaalia aikaisemmin.

 Pienet iltavillit kylvyn/suihkun jälkeen

Mutta kannattaa siis luottaa itseensä ja vaistoonsa ja siihen, että sinä tunnet oman lapsesi parhaiten! "Tyhmänhulluksi" ei kannata kuitenkaan heittäytyä ja tervettä järkeä saa käyttää mutta ei kannata luottaa ja uskoa aivan sinisilmäisesti kaikkea mitä neuvolassa sanotaan. Lääkärikin sanoi, että senhän kuuluisi olla neuvola jossa saa NEUVOJA eikä käskyjä ja hän kertoi ettemme tosiaankaan olleet ensimmäinen perhe joka passitettiin Lastenklinikalle tutkimuksiin samasta syystä, ja aivan turhaan. Ja aivan turhaa stressiä ja huolta aiheutetaan vanhemmille. Mietin vain jos kyseessä olisi ollut joku herkempi ja stressaavampi ihminen kuin minä niin hän olisi ollut aivan riekaleina tästä hyökytyksestä ja painon vahtaamisesta. Otan asiat vakavasti ja lapseni suhteen olen tarkka ja haluan hänen voivan hyvin ja saavan kaikista parasta hoitoa kun siihen tarve on mutta tässä asiassa en nähnyt syytä huoleen.

Lääkärisetä oli aivan huippu ja antoi kunnon näpäytyksen neuvolan tädeille! Saamme häneltä kirjeen koskien käyntiämme ja sama kirje menee myös neuvolaan. Hän toivoi vielä, ettei neuvolan tädit kiusaisivat meitä enää :)

3 kommenttia:

Neppe kirjoitti...

Super att höra! :)

Miia kirjoitti...

Onneksi näin. Siitäs saivat ja siitä ja siitä! :) Ei vaan, hyvähän se on tarkka olla ja tarkistella asioita ja varmistella, mutta ei nyt kuitenkaan liikaa..

Cato kirjoitti...

Oli kyllä ihan huippu uutisia! :) Onneksi näin päin!