torstai 11. marraskuuta 2010

Taaperokärry vauvalle

Olimme muutama viikonloppu sitten (kuten lähes joka viikonloppu) tytön mummon luona ja tyttö saikin mummolta Brion hienon taaperokärryn, jolla hän voi harjoitella kävelyä, sillä hän työntelee tuoleja ja kävelee kaikkia huonekaluja pitkin. Vielä hän ei kuitenkaan kauheasti kävele kärryn kanssa, nousee kyllä sitä vasten seisomaan ja kovasti yrittää kiivetä kyytiin ja potkutella kärryllä kuin potkulaudalla :D

Koukataan tuttipullo kyytiin

Tuttipullo ajelulla


Minulla on muutama lelu jotka haluan tytölle hankkia, ja yksi niistä oli tämä Brion taaperokärry mustana. Itse asiassa muutkin lelut ovat Brion; iso musta mäyräkoira (minulla itsellä oli Brion pieni mäyräkoira joka oli värikäs vielä siihen aikaan), palikkalaatikko (laatikko jossa erimuotoisia reikiä ja niihin sopivia palikoita) sekä (rakennus)palikat. Palikat ja laatikon ottaisin mielelläni vanhempana versiona käytettyinä mutta kyseilyistä huolimatta ei lähipiiristä niitä ole löytynyt, isoa mäyräkoiraa ei taas ilmeisesti ole valmistettu kovinkaan pitkään joten sitä ei löydy kuin tätä uutta mustaa versiota.

Muuten tytön lelut ovat pääosin vanhoja ja käytettyjä, kuten esim. säkillinen pehmolelujani jotka odottavat tytön huoneen valmistumista jotta niille löydetään oma paikkansa. Muita leluja olemme saaneet esim. naapurin eläkeläispariskunnalta, joka on tyhjentänyt kaappejaan lapsenlapsiensa leluista joita he eivät enää käytä. Heiltä olemme saaneet mm. hienoja vanhoja puisia palapelejä, isoja Duplo-palikoita (vielä isompia kuin minulla itsellä on ollut, omani odottavat äitini luona tytön kasvavan vielä hieman) sekä erilaisia helistimiä.

Itse en edes haluaisi tytölle mitään uusia, hienoja "hitech-leluja" sillä minusta ne eivät ole kovinkaan hienoja. Minusta juuri vanhat ja puiset lelut ovat kaikista hienoimpia ja kauniimpia. Ja kauhistelen suuria lelumääriä mitä olen joissain kodeissa nähnyt (mm. velipuolellani, 17 v nuorempi, on kamala määrä leluja) ja jotenkin väkisin mietin, että leluilla on yritetty korvata yhteistä aikaa ja yhdessäoloa lapsen kanssa. Tietenkin lapset toivovat leluja lahjaksi jne. tietystä iästä lähtien enkä sano etteikö lapsille saisi leluja hankkia mutta rajansa kaikella mielestäni. Jotkut nykyaikaiset lelut ovat varmasti erittäin hyviä ja kognitiivisesti kehittäviä, mutta minusta tuntuu, että uusissa, eli nykyaikaisissa, leluissa lapsen omaa mielikuvitusta ei enää tarvitse käyttää.

Nykyään tyttö viihtyy myös itsekseen lelujensa parissa, vaikka hänelle kelpaakin melkeimpä mikä vaan tavara. Hän on myös oppinut saman tempun kuin koirat, eli kun minä siivoan lelut lelulaatikkoon käy hän levittämässä kaikki lelut uudestaan lattialle.

Ei kommentteja: