keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Viime yönä taidettiin valvoa enemmän kuin nukkua...

Äh, tyttö on taas flunssainen. Sitä ne edellispäivien kiukuttelut ilmeisesti enteilivät (ja minä valitin...). Kovinkaan kipeältä tyttö ei vaikuta, kuumetta ei ole, vain pientä köhää ja nuhaa. Nenä ei ole edes ollut tukkoinen vaan räkä on ihan juoksevaa joka tulee itsestään ulos. Viime yö oli kuitenkin kamalin miesmuistiin! Tyttö meni normaalisti nukkumaan hieman kahdeksan jälkeen ja alkoi heräilemään ensimmäisen kerran kymmenen maissa. Aluksi hän heräili ja nukahti helposti uudestaan mutta kahdentoista aikoihin hän heräsi oikein kunnolla eikä nukahtanutkaan enää uudestaan. Itku oli sydäntäsärkevää kun yritin poistua tytön viereltä. Istuin lattialla käsi pinnojen välistä tytön päällä ja tyttö piti reidestäni kiinni etten varmasti poistu hänen luotaan. Yritimme jopa perhepedissä nukkumista mutta tyttö vaan riehaantui päästessään meidän sänkyyn. Tätä jatkui koko yön ja sain rauhoitella tyttöä monen monta kertaa ja aamulla nousimme jo 7.30. Nyt väsyttää ja kohta menemmekin molemmat päiväunille, toivottavasti.


Tänään tyttö on kuitenkin ollut todella hyväntuulinen ja leikkinyt itsekseenkin. Tiedän, että väsymys, ärtymys, ja ehkä jopa epätoivokin kuuluvat vanhemmuuteen ja ovat sallittuja tunteita. Itse en kovin usein valita ja tuntuukin hieman pahalta, että kun kerran valittaa "ääneen" johtuukin tytön kiukuttelu sairastelusta. Nyt toivotaan vaan, että tyttö paranee pian eikä flunssa pahene tästä. Ja kyllä sitä saa välillä valittaakin, ei kaikkea tarvitse sisällään kantaa. :)

4 kommenttia:

Neppe kirjoitti...

Stakrarna! Hoppas M blir frisk snart och får sovet. Det är klart att man orkar mycket bättre om man vet varför barnet är jobbigt.

Miia kirjoitti...

Todellakin saa valittaa :) toivottavasti saitte nukuttua päikkärit ja jaksaa taas loppupäivän :)

Cato kirjoitti...

Vi sov riktigt sött både två i två timmar tills det körde någon piipaa-bil förbi och väckte oss båda. O det e sant att man orkar ju helt på annat sätt när man vet vad det beror på, än att barnet annors bara skulle vara jobbigt! :)

Cato kirjoitti...

Kiitos Miia! Kommenttisi olikin tullut sillä aikaa kun kirjoitin vastausta ensimmäiseen kommenttiin, mutta saatiin molemmat nukuttua 2h kunnes joku piipaa-auto herätti meidät :)