maanantai 14. helmikuuta 2011

Uutta sähköä

Lauantaina kävimme Isku Keittiössä tilaamassa Tank Indoorin tilanjako-oven lastenhuoneen ja työhuoneen väliin. Toimituksessa kestää n. 4-5 viikkoa joten siinä ajassa pitäisi väliseinä ja lattia saada aikaiseksi :) Mies otti jo hyvän lähdön kun sai naapureiden kanssa vedettyä sähköjä uusiksi yläkertaan. Nyt pikku-eteisessä (=tuulikaappi) roikkuu kasa piuhoja "sähkökaapin" luukusta jotka täytyy myöhemmin kytkeä. Myös katon sisässä pitää vielä vetää piuhoja ja kaapeleita jotta pistorasiat ja katkaisijat tulevat oikeille paikoilleen. Tiistaina jatkuu tämä urakka ja ehkä ensi viikonloppuna saamme ensimmäiset tukipuut pystyyn :)

Kuva lainattu Tank Indoorilta

Meile tulee nyt siis tuommoinen musta lasi ilman mitään jakoja ja alumiinikehyksillä. Päädyimme Tankin oveen koska sitä on kovasti kehuttu jämäkäksi ja hyvin toimivaksi ja se tuntui todella hyvältä. Toinen vaihtoehto oli Mirror Linen ovi mutta heillä se olisi tullut kahdella lasilla jolloin hinta nousi ja painoa tuli huomattavasti lisää mikä hankaloittaisi oven saamista yläkertaan (oven koko 150 x 240). Kävimme kyllä K-raudassakin kyselemässä tarjouksia Inaria-ovista mutta päädyimme tuohon Tankiin vaikka se hieman kalliimmaksi tuleekin. Ajateltiin kuitenkin, että tilanjakajana oven on hyvä olla jämäkkää ja vakaata tekoa, varsinkin jos lapset sitä rullailevat edes takaisin eikä haluttu riskeerata ottamalla kaikista halvinta vaihtoehtoa.

Nyt vielä jännätään miten saamme oven yläkertaan. Meidän rappuset ovat melko ahtaat ja u-malliset jolloin tuon kokoinen ovi ei välttämättä mahdu kääntymään. Olemme mittailleet ja se mahtuu ehkä juuri ja juuri mutta sen näkee sitten. Toinen vaihtoehto on jumpata ovi parvekkeen kautta kodinhoitohuoneeseen/kylppäriin ja sieltä omalle paikalleen. Tässä saattaa vaan tulla vessan seinä vastaan eräässä käännöksessä mutta se joudutaan ennemmin tai myöhemmin purkaa joka tapauksessa wc-remontin yhteydessä eli hätä ei olisi niin suuri. Ja mitäs nyt yhdestä seinästä, ollaanhan me käyty vessassa ilman ovea jo yli vuoden :)

Ei kommentteja: