lauantai 12. helmikuuta 2011

Viime viikon kinkerit

Tytön syntymäpäiviä vietettiin viime viikonloppuna kahteen otteeseen, lauantaina sukulaisten kanssa ja sunnuntaina ystäviemme seurassa. Vieläkin oli jonkin verran sairastapauksia ja osa jäi sen takia pois ja osalla taas oli töitä tms. Joka tapauksessa meille jäi aivan älytön määrä kakkuja ja mokkapaloja yli, olemme syöneet niitä koko viikon ja mies on vienyt niitä töihinkin. Mutta edelleen olisi reilu puolikas juustokakkua jääkaapissa, poishan se täytyy heittää :(

 

Lauantain mangojuustokakku, jossa itse tehdyt lehtikoristeet (tein ensimmäistä kertaa). Juustokakun kiillepinta ei oikein pitänyt pakastamisesta ja siitä tulikin tuollainen ruma röpelöinen :(


Sunnuntain mangojuustokakku perhoskoristeineen (ei niin onnistunut). Pinta samanlainen röpelöinen pakastamisen jäljiltä.

Tein hieman kokeiluja ja yhdistin oikeastaan 2 eri reseptiä mangojuustokakkuun. En ole ihan varma mitä mieltä olen, näissä kakuissa maistui melko voimakkaasti sitruuna kun laitoin purkin sitruunarahkaa per kakku. Tein myös tytölle oman kakun, koska hän ei ole syönyt oikeastaan mitään makeaa hedelmiä yms. lukuun ottamatta. Tytön kakun pohjassa oli hyvin vähän sokeria mutta täytteet ja kuorrutteet olivat kaikki "vauvansyötäviä"; banaania, mansikkaa, rahkaa (maitorahka + huohukerma) ja päällä mangososetta. Koristelut jäi kuitenkin tytöllä syömättä :) En muista olenko maininnut, että tyttö pitää jostain syystä kovasti kissoista joten kakusta tuli luonnollisesti kissakakku. Oranssi kissa mustin raidoin :) Olen melko ylpeä ensimmäisestä "lastenkutsu-kakustani" vaikka lapsia ei kutsuilla kovin montaa ollutkaan.

Raidat, suu, viikset ja silmien keskus muotoiltu Kick-lakritsitoffee patukoista, nenä sydänkarkki ja silmät ässä mix karkkeja.


 Tytön kanssa puhallettiin kynttilä sammuksiin.

Tyttö juuri heränneenä viimeisiä vieraita varten, vasen puoli kasvoista vielä painaumia täynnä :) Lapsivieraat olivat tytön mielestä kaikista mukavampia vieraita, niitä saisi olla lisää ja useammin.

Tänään haettiinkin sitten tytön syntymäpäivärahoilla (pyydettiin sukulaisilta sponssausta kun tyttö sai niin kamalan paljon leluja ja vaatteita joululahjaksi) uusi turvaistuin ja nyt tyttö voikin sitten matkustaa seuraavat 2-3 vuotta tuossa istuimessa. Voisin kirjoittaa noista turvaistuimista ihan erikseen kun ainakin itse olen kovasti pähkäillyt ja vatvonut niiden kanssa, mikä kannattaa ostaa, mikä on turvallinen yms.

3 kommenttia:

Neppe kirjoitti...

LJUVLIGA kaor du bakat!!! Så synd att vi inte hann komma :( Skriv gärna om bilstolar om du hinner, vi funderar och funderar :)

Elina kirjoitti...

Oi, aivan ihana tuo kissakakku! :)

Meillä kun on vain kissalapsia, niin juhlitaan niitä - teen aina kissojen synttäripäivänä kissoille ja ihmisille kakun, tuollainen soveltuisikin oikein mainiosti meidänkin juhlaamme ;)

Cato kirjoitti...

Tack Neppe! :) Det var synd att ni inte hann komma men vi måste ses nån annan gång då :)

Kiitos Elina! Varmasti sopisi kuin nakutettu kissakakku myös teidän juhliinne! :)