perjantai 7. lokakuuta 2011

Ei mitään kiirettä!

Lapsella siis maailmaan, tainnut tulla äitiinsä kun ottaa asiat niin lungnisti... Mutta voisi jo pikkuhiljaa tapahtua jotain! Eilen illalla ja alkuyöstä supisteli taas noin 12 minuutin välein ja osa oli jo kivuliaita, mutta sitten ne taas loppuivat (tai 2 panadolia aiheutti sen etten tuntenut enää niitä ja nukuin joten kuten hyvin). Aamupäivällä supistuksista ei ollut tietoakaan ja otin lenkille mukaan rattaat, että sain käveltyä kunnon vauhtia. Ei mitään.

Päivä menikin sitten itkiessä kun tyttö ei suostunut nukkumaan ja kiukutteli ja oli aivan mahdoton ja heitteli tuttia sängystä koko ajan. Otin hänet välillä pois sängystäkin ja riiviömeno jatkui. En tiedä johtuiko itkukohtaukseni väsymyksestä, hormooneista, pettymyksestä ettei synnytyksen suhteen tapahdu mitään vai pettymyksestä itseeni etten jaksa paremmin ja ole kärsivällisempi äiti. En muista milloin olisin itkenyt yhtä paljon, eikä sille meinannut tulla loppua. Lopulta, melkein kolme tuntia ensi yrityksen jälkeen, tyttö nukahti ja sain itse rauhoittua. Tyttö oli pakko pistää nukkumaan, en olisi jaksanut, hermoni ei olisi kestänyt ja mielessäni kävi jo vaikka minkälaisia ikäviä ajatuksia. Pelottavaa mitä väsymys ja turhautuminen saavat aikaan. Sillä hetkellä tuntui kaikista turvallisimmalta antaa tytön huutaa hetki tuttinsa perään omassa sängyssä kun minä keräsin itseäni ja rauhoituin. Onneksi ilta sujui sitten todella hyvin.

Nyt iltaa kohden supistuksia on tullut taas hyvin epäsäännöllisesti mutta ne ovat melko kivuliaita. Ehkä se on parempi, että kaikki tapahtuu näin hitaasti ja hissukseen jos kohdunsuu vaikka pehmenisi ja aukeaisi jo jonkin verran ja sitten kun kunnon supistukset alkavat ei olisi enää niin paljon "työtä" jäljellä. Kun viimeksi kunnon kivuliaat supistukset alkoivat saman tien rytinällä ja niitä kestikin sitten kauan. Vaikka kovin turhauttavalta tämäkin odottelu tuntuu!

2 kommenttia:

Hannah kirjoitti...

Tsemppiä tulevaan koitokseen, kyllä se pieni sieltä tulee lähiaikoina :)

Nanna kirjoitti...

Oottekohan te jo lähteneet..? :)