keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Mikä vaivaa?!

En ymmärä mikä ihmeen kausi tytöllä nyt on. Joka ikinen ilta on yhtä taistelua nukahtamista vastaan. Nukkumaan menoa vastaan en voi sanoa, että tyttö tappelisi sillä hän menee kiltisti iltatoimien jälkeen sänkyynsä ja on väsynyt mutta hän pyörii ja hyörii sängyssään, riisuu pyjaman, heittelee tavaroita lattialle tai vaan pölisee ja huutelee sängyssään. Välillä olisi muka pissahätä mutta kun käymme vessassa ei mitään kuitenkaan tule. Nyt olemmekin vähentäneet tytön luona käymistä koska siitä ei ole ollut mitään hyötyä ja tuntuu, että hän vain yrittää pompotella meitä. Ja kun hänellä ei ole mikään hätä eikä hän esim. itke tai huuda hätäisesti. Välillä päiväunille mennessä on sama homma ja päiväunet venähtävätkin siksi silloin tällöin liian myöhäisiksi. Mutta esim. tänään ei ole sitä taustalla ja kaiken järjen mukaan tytön pitäisi nukahtaa nomaaliin rytmiin.

Ollaankin miehen kanssa mietitty voisiko tämä jotenkin liittyä uhmaan, jos tyttö yrittää tällä tavalla kontrolloida meitä juoksuttamalla meitä hänen luonaan, käyttäen häntä vessassa tai antaen vettä... Mitään muuta selkeää syytä en keksi. Täytyy kysyä seuraavalla neuvolakerralla (omalla tai vauvan, kumpi kerkeää ensin) mielipidettä ja neuvoja tilanteen hoitamiseen, mikäli se vielä jatkuu.

Nyt on ollut hiljaista noin 20 minuuttia...

2 kommenttia:

Neppe kirjoitti...

Vi har det lite liknande hemma och har också bestämt att vi bara går in till henne om hon gråter. Ibland kan hon ha ljud och tala i över 30 min men sedan blir det tyst :) Har alltså fungerat helt bra hos oss men jag har ingen aning om vad det här beror på, det började helt plötsligt, förr somnade hon bums när man satt ner henne i sängen.
Sover M ännu i spjälsäng? Har ni tänkt på att byta till en "vanlig" säng?

Cato kirjoitti...

M bruka också somna direkt när man satt henne ner i sängen men nuförtiden babblar hon bara på och gör allt möjligt annat. Hon sover ännu i spjälsäng men har helt bra med utrymme tycker jag. Och jag tror att det sku bara bli värre om hon sku sova i vanlig säng och kunna klättra ut hur hon själv vill.