tiistai 4. lokakuuta 2011

Rv 38+5

Enää 9 päivää laskettuun aikaan. Olo ja vointi on edelleen yllättävän hyvä eikä minulle ole tullut voisko tää jo syntyä- tunnetta. Yöt ovat edelleen hyvin katkonaisia ja lähes joka päivä on pakko nukkua päiväunet, supistuksia on säännöllisen epäsäännöllisesti mutta eivät tunnu oikeilta supistuksilta. Alaspäin tuntuu ikäviä tuikkauksia kuin lapsi tökkisi jollain tikulla itselleen tietä ja välillä on semmoinen tunne, että ihan pian menee lapsivedet. Kovin suurta painetta ei alhaalla vielä tunnu, ja neuvolantätikin totesi viime viikolla ettei lapsi vielä ole laskeutunut kunnolla. Selässä/lantiossa on edelleen ollut kipu- ja jäykkyyskohtauksia mutta ne eivät ole enää jääneet päälle useiksi päiviksi, olisiko osteopatiasta ollut apua...

Olin viime viikolla toisen kerran osteopaatilla ja taas meni melko pitkään ennen kuin kroppani alkoi rentoutua. Mutta tällä kertaa minua pystyttiin kuitenkin hoitamaan vähän enemmän kuin ensimmäisellä kerralla. Osteopaatti sanoi, että sai lantioni hyvin rentoutettua ja voi olla, että nämä kaksi hoitoketaa riittävät tai sitten se vaatii vielä kolmannen kerran, ettei kireydet enää palaa (ainakaan heti). Minulla onkin vielä yksi aika varattuna lasketulle päivälle :) Tällä kertaa myös kohtuani tasapainoitettiin (ilmeisesti sekin voi olla epätasapainossa) sillä se oli kallellaan vasemmalle ja rotatoitunut (kiertynyt) oikealle. Aika kreisiä! :D En sitten tiedä miten se vaikuttaa jos kohtu on epätasapainossa, aiheuttaako se jotain vaivoja tms.
 Rv 38+3 vatsa sivusta

Laitetaan nyt vielä neuvolatiedot tänne ylös, eli
Rv 38+1:
Virtsa: puhdas
Painonmuutos: +793 g/vko
Turvotus: + (vähän)
Verenpaine: 131/84
Kohdunpohjan korkeus: 36 cm
Lapsiveden määrä: normaali
Painoarvio: ~3300 g
Tarjonta: raivotarjonta
Sydämen syke: +130
Liikkeet: ++ (=normaali)

Tuosta Sf-mitasta (kohdunpohjankokeus) en ole ihan varma sillä minulla oli pitkästä aikaa oma neuvolantäti, joka joskus viikolla 23 mittasi paljon suuremman mitan kuin muut lääkärit ja neuvolantädit tässä välissä. Ja nyt taas sama homma; 2 viikossa olisi tullut 3 cm lisää ja vatsa pompsahti pois tasaiselta käyrältään (keski- ja yläkäyrän välistä), yläkäyrän yläpuolelle, jolla se muiden mittaamana on kauniisti kasvanut. Muutenkin täti oli todella epävarman oloinen ja tunnusteli lapsen asentoa hyvin pitkään. Kerkesin jo huolestua, että lapsi on saanut päähänsä kiepsahtaa ympäri kun täti ei sanonut mitään vaan oli huolestuneen näköinen ja mumisi itsekseen. Onneksi ei ollut.
Rv 38+3 vatsa edestä. 
Linea negra tullut esiin ja navan ympärys on jostakin kumman syystä tummunut. Napakorunikin jouduin ottamaan pois muutama viikko sitten kun raskauskorun (muovinen) yläpallo oli irronnut yöllä enkä löytänyt sitä enää, eikä tavallinen napakoru ole tarpeeksi pitkä.

Ainoa vaiva minkä johdosta toivon, että raskaus pian päättyy ja lapsi syntyy, on tuvotus. Edelleenkään jalat eivät ole niin pahasti tuvonneet vaan pahin vaiva on käsissä. Sormet ja kämmenet puutuvat ja särkevät nyt jo ihan levossa vaikka en tekisi mitään, esim. istun sohvalla. Myös kasvoni ovat (todella) tuvoksissa enkä meinaa enää tunnistaa itseäni peilistä. Kuvia en enää halua ollenkaan otettavan kasvoistani, ja jopa neuvolantäti sanoi että olen eri näköinen kasvoista. Haluan omat kasvoni takaisin! :(

Ei kommentteja: