lauantai 13. elokuuta 2011

Seitsemän takana

Jahas, se olisi sitten kaksi kuukautta laskettuun aikaan. Aika crazyä!! Vointi on edelleen todella hyvä, hetkittäisiä liitoskipu- tms. kohtauksia lukuun ottamatta. Tänään on närästänyt aika lailla, ensimmäistä kertaa tässä raskaudessa. Ja jotkut yöt ovat todella raskaita, en vain saa nukutuksi enkä tiedä miksi. Mikään tietty vaiva ei haittaa uniani, en vain joko saa unta tai sitten heräilen jatkuvasti ja vaihdan asentoa. Tuskailen myös kuumuuden kanssa öisin, mies palelee ja valittaa jos pidän ikkunaa auki tai tuuletinta päällä mutta itse en taas saa nukutuksi lainkaan ilman jompaa kumpaa. Kävellessä (lenkkeillessä) pissahätä yllättää saman tien vaikka olisin juuri ennen lenkkiä käynyt vessassa. Ja vaikka ette haluaisikaan tietää niin kerronpahan kuitenkin, rinnat, nännipihat, erityisesti oikea, ovat välillä todella arat. Ne jotkut rauhaset, Montgomeryn rauhaset (lunttasin Wikipediasta) ovat suurentuneet ja kun paita tms. osuu niihin niin aiaiai! :( Nyt olen myös huomannut, että nestettä alkaa pikkuhiljaa kertyä, hiemankin kireämmät sukanvarret jättävät pienet painaumat nilkkoihin ja sormukset alkavat tuntua hieman tiukoilta.

Ihmettelin pitkään mitä pikkuinen tekee kun tunnen usein säännöllistä, rytmistä tykytystä aivan alavatsalla, juuri häpyluun yläpuolella mutta sitten viime viikolla tajusin, että piippanallahan on hikka! :) Niin oli myös tytöllä usein ja se tuntui juurikin samassa kohdassa. Täytyy siis todeta, että on tämä kakkonenkin sitten fiksu lapsi kun on ollut oikein päin jo pitkään, toivotaan että pysyy niin myös loppuun saakka. Myös Vau-kirja (neuvolasta saatava raskausopas, jossa kerrotaan viikko viikolta mitä tapahtuu) kertoo tällä viikolla (32. viikko) sikiön hikasta:

Sikiöllä on nyt usein hikka. Voit tuntea sen pienet, rytmiset liikkeet. Hikka ei ole sikiölle suurikaan vaiva, vaan auttaa keuhkoja valmistautumaan hengitykseen. Kun sikiö nikottelee, pallea puristuu kasaan ja keuhkotilavuus kasvaa. Sikiön hikkaamista seuraavat usein sen hengitysharjoitukset.

Viikosta 32 puheen ollen, minusta on hieman omituista, että olen ollut neuvolassa vasta 3 kertaa tämän raskauden aikana. Ei minulla itselläni mikään hinku sinne ole, mutta kun paasataan siitä kuinka raskauden aikana pitää seurata sitä sun tätä ja viimeksi se kaikki hysteria vatsani koosta, painon noususta ja sokerirasitustesteistä jne. niin tuntuu hieman ristiriitaiselta että nyt mennään näin löysin rantein. Mutta kaipa ne neuvolassa olettavat, että osaan itse hakea apua mikäli tarvitsen. Eikä minulla tai lapsella (toivottavasti) mitään hätää olekaan (onneksi), ihmettelen vain. Maanantaina minun täytyykin soittaa Kättärille, Haikaranpesään, ja varata aika synnytyssuunnitelman tekemistä ja sairaalakäyntiä varten. Tällä kertaa meidän ei tarvitse käydä synnytysvalmennuksissa kun kävimme jo viimeksi Haikaranpesän omat valmennukset.

2 kommenttia:

Hannah kirjoitti...

Hmm.. eli meillä on melkein päivälleen kuukausi väliä lasketuissa :) Sunnuntaina oli tasan 3kk laskettuun sitä miehelle kauhistelin, ettei mee enää kauan ku meitä on yks lisää :)

Mullaki on muute ollu vasta kolme neuvolaa, mutta jo ens viikolla on ensimmäinen ja viimeinen lääkärineuvola, joillaki niitä on kolmeki, meidän kunnassa vaan yks..

Cato kirjoitti...

No joo, melkein päivälleen kuukausi väliä lasketuissa ajoissa meillä :) Mekin ollaan välillä "havahduttu" siihen, että kohta meitä on neljä ja välillä tuntuu hieman haikealta/surulliselta pidellä tyttöä ja ajatella, että kohta meillä ei enää ole näitä kahdenkeskeisiä hetkiä. Mutta innolla odotan tulevaa! :)

Meillä oli ainakin ensisynyttäjillä 2 lääkärineuvolaa ja olettaisin niin olevan myös nyt, varma en tosin ole.