keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kesäkalusteita etsimässä

Kävimme tänään koko perheen voimin katselemassa kesäkalusteita vihdoin valmistuvalle terassillemme. Koska tarkoitus on öljytä terassi tummaksi ensi kesänä haluaisin terassiryhmän olevan valkoinen, se toisi mukavaa keveyttä ja raikkautta terassille (varsinkin yhdistettynä ihaniin raikkaisiin pinkkeihin, turkooseihin tai esim. limenvihreisiin istuintyynyihin ja tabletteihin yms.). Ongelma on vain siinä ettei valkoisia terassikalusteita tahdo löytyä kauheasti ja mieluiten haluaisin polyrottinkisen tms. kalusteryhmän. Polyrottingista taas olen kuullut kahta eri versiota, toiset sanovat etteivät kalusteet kestä taivasalla talven yli vaan jopa lumen paino saattaa rikkoa punoksen ja toiset taas väittävät, että hyvälaatuinen polyrottinki kestää. Tiedä sitten...

Tänään löysimme pari varteenotettavaa vaihtoehtoa. Kruunukalusteessa oli aivan ihana valkoinen alumiinirunkoinen lasikantinen neljän hengen ruokailuryhmä, jossa oli alumiinirunkoiset muovipunospäällysteiset tuolit. Myyjä ei ollut varma kestääkö lasikansi pakkasta ja laitoimmekin valmistajalle sähköpostikyselyä asiasta. Toinen miinus oli pöydän koko, pituus oli vain 152 cm ja se on tosiaan neljälle hengelle. Vaikka ekstratuoleja saisi kyllä ostaa, jotta päätyihin mahtuisi vielä kaksi. Olimme ajatelleet kuuden hengen pöytää sillä oma perheemme tulee kuitenkin olemaan jo sen 4 hlöä ja kesällä grillaamme usein esim. naapureidemme tai äitini ja siskoni kanssa jolloin aikuisia on jo vähintään 4. Ja mikäli syömme suuremmalla kaveriporukalla, olisi ihan kiva, että kaikki mahtuisivat pöydän ympärille, lapsille voi sitten kattaa oman pienemmän pöydän viereen mikäli tarvetta on.

Tuo Kruunukalusteen ryhmä oli vaan niin upea ja juuri sen näköinen minkä haluaisin (ja mieskin ylisti ryhmän ulkonäköä)! Lasikansi on myös valkoinen vaikka se kuvassa saattaa näyttää hieman tummemmalta.
(tuolta saa klikattua kuvaa hieman suuremmaksi, tässä se menee vain pikselimössöksi mikäli yritän suurentaa sitä)

Stemmasta ja Finnlandiasta löysimme toisen kesäkalusteryhmän, joka oli aivan erilainen kuin mitä olimme alunperin ajatelleet ja josta ensiajatukseni oli, että ei missään nimessä, mutta jolle pikkuhiljaa lämpenin. Nyt kun olen katsellut ryhmän kuvaa netistä näyttää se mielestäni oikein hienolta. Pöydässä ja tuoleissa on alumiinirunko ja Nonwood tai Aintwood puristeiset "laudat". Plussana olisi pöydän koko, 200x100 ja saisimme sen samaan hintaan (tai oikeastaan hieman halvemmalla kuin Kruunukalusteen ryhmän + 2 ekstratuolia) joko 6:lla tai 8:lla tuolilla, riippuen kummasta liikkeestä sen ostamme. Stemmasta sen saisi 6:lla tuolilla varastotuotteena ja sieltä toisesta liikkeestä mallikappaleen 8:lla tuolilla. Tämän lisäksi ryhmää voi varmasti säilyttää taivasalla vuoden ympäri, myös pakkasella ja Stemman myyjä kehui ryhmän helppohoitoisuutta (tosin hänellä itsellään on ryhmä kuulemma mustana, joten lika ei näy samalla tavalla kuin valkoisessa.
(en löytänyt näitä Stemman tai Finnlandian sivuilta mutta nämä ovat aivan samat ja samannimiset)

Alunperin olin täysin ensimmäisen vaihtoehdon kannalla mutta nyt en enää tiedä. Riittääkö neljän hengen ryhmä meille ja tuleeko siitä ahdas mikäli päihin laittaa vielä 2 istumaan? Eikö isompi pöytä olisi käytännöllisempi kun meillä kesäisin todella usein syö vähintään 4 aikuista ja 2 lasta? Mikäli lasikannen joutuu siirtää talveksi sisään, minne sen saamme mahtumaan? Tai vaikka sen saamme mahtumaan jonnekin niin miten saamme sen suojattua niin ettei lasi rikkoudu tai naarmuunnu esim. lastenvaunuista (jotka ovat samassa varastossa jossa lasi olisi ja joita tulen käyttämään lähes päivittäin)? Ajattelenko vain ulkonäköä vai myös käytännöllisyyttä? Ja onko ihan hullua maksaa 700-800€ kesäkalusteista? Siltä se tuntuu, mutta mielestäni halvemmalla ei saa kuin jotain pilipalia...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

saakos kysyä paljonko teillä toi setti lopulta maksoi?

Anonyymi kirjoitti...

Minuakin kiinnostaisi paljonko ko setti on maksanut ja onko ollut hintansa arvoinen ostos?