torstai 1. syyskuuta 2011

Neuvolakuulumiset viime viikolta (Rv 32+5)

Viime viikolla kävin neljännellä neuvolakäynnillä ja kaikki oli taas hyvin. En oikein osaa suhtautua tämmöiseen raskauteen/neuvola käymiseen ettei mistään valiteta/olla huolissaan :) "Tätinä" oli eri täti kuin normaalisti ja tämä olikin todella mukava, semmoinen reippaampi ja rempseämpi kuin omani. Kyllähän sitä saa vaihtaa neuvolantätiä mutta ehkä pärjään omani/meidän (tytöllä sama) kanssa.

Keskustelin ihmeellisestä kipukohtauksesta (sappikivet) ja hän oli sitä mieltä, että kipu ei vaikuttanut vauvaan ja, että kaikki on hyvin siltä osin. Mitään tutkimuksia ei tehdä varmuuden vuoksi yhden kipukohtauksen takia mutta mikäli kipukohtauksia tulee useampia pitää ottaa yhteys avopuoleen, ei neuvolaan tai äitiyspolille.

Vauvan sykkeet olivat ensin todella korkealla ja täti pistikin minut vaihtamaan asentoa kylkimakuulle ja lopulta istumaan, jolloin vauva rauhoittui. Selinmakuu ei ilmeisesti ollut vauvalle mieleinen asento. Pikkuinen oli edelleen pää alaspäin selkä vasempaa kylkeäni päin ja potkut tulevat oikealle. Hän oli vielä melko korkealla (minkä olen huomannut keuhkojen tilanpuutteena ja hengityksen raskautena/vaikeutena). Täti myös sanoi, että vauvan pää on aivan häpyluutani vasten joten voin tuntea aikamoista kipua ja vihlontaa häpyluussa kun luut osuvat yhteen. Ja siltä se välillä tuntuukin :S Hemoglobiini oli todella hyvä eikä minun ole tarvinnut syödä mitään erillisiä rautavalmisteita, raskausajan vitaamiinit ovat riittäneet. Painoa oli nyt tullut hieman enemmän mutta kokonais kilomäärä jota on tullut raskauden aikana oli edelleen pienempi kuin ensimmäisessä raskaudessa. Sormissa alkaa jo olla turvotusta niin, että sen huomaa. Nilkat ovat edelleen ihan ok.

Virtsa: puhdas
Painonmuutos: +700 g/vko
Turvotus: +- (eli vähän ja ei ollenkaan välillä)
Verenpaine: 111/76
Hemoglobiini: 127
Kohdunpohjan korkeus: 31 cm
Tarjonta: raivotarjonta
Sydämen syke: 150-160
Liikkeet: ++ (=normaali)

Seuraavan kerran menen neuvolaan viikoilla 36+0, jolloin on toinen lääkärineuvola. Sen jälkeen on enää kaksi neuvolakäyntiä (mikäli ylimääräisiä ei tarvita ja lapsi syntyy ajallaan) jotka varattiin jo nyt. Uudelleensynnyttäjät eivät näköjään käy viikon välein edes loppuvaiheessa vaan käynnit ovat kahden viikon välein ja neuvolassa luotetaan siihen, että äiti osaa ottaa yhteyttä tarvittaessa.

Ei kommentteja: