torstai 15. syyskuuta 2011

Rv 36+0

Lääkärineuvolassa tuli pyörähdettyä tänään ja en kyllä edelleenkään voi olla ihmettelemättä tätä, kun mistään ei "valiteta". Tarkoitan siis painonnousua, vatsan kokoa, lapsen kokoa yms. mistä sain joka ikisellä neuvolakerralla kuulla viimeksi ja sen lisäksi vielä myös muilta. Mutta ihanan rentouttavaa, ei tarvitse jännittää niin kovasti jokaista neuvolakertaa ja sitä mitä siellä sanotaan, sen huomaa myös verenpaineestanikin. Viime raskaudessa se oli aika korkealla aina aluksi mutta tasoittui sitten loppua kohden jonkin verran.

Painoa on tullut tämän raskauden aikana nyt kaiken kaikkiaan tasan 11 kg, joka on 7 kg vähemmän kuin viime raskaudessa tässä vaiheessa. Puntarin lukeman nähdessäni (tai oikeastaan kuullessani, en nimittäin nähnyt sitä vatsani yli nojaamatta eteenpäin :D) totesin hieman pettyneen kuuloisena, että onhan sitä nyt taas tullut, johon lääkäri vastasi positiivisesti, että 700g/vko on ihan hyvä lukema näillä viikoilla, sillä vauvakin lähinnä kerää painoa tässä vaiheessa kun kaikki elimet yms. ovat valmiiksi kehittyneet. Ja kun turvotusta kuitenkin jonkin verran on, niin sekin lisää painoa huomattavasti.

Virtsa: puhdas
Painonmuutos: +700 g/vko
Turvotus: + (vähän)
Verenpaine: 114/77
Kohdunpohjan korkeus: 33 cm
Lapsiveden määrä: normaali
Painoarvio: 2955 g
Tarjonta: raivotarjonta
Sydämen syke: +130
Liikkeet: ++ (=normaali)

Kohdunsuu oli kiinteän ja pehmeän väliltä ja kiinni, pituus 3 cm. Eli siellä ei mitään merkittäviä muutoksia edelliseen lääkärintarkastukseen (10 vkoa sitten) verrattuna, ainoa että kohdunsuu oli nyt kiinteän ja pehmeän väliltä kun viimeksi se oli kiinteä.

Saan jatkaa vauvauintia ihan normaalisti niin kauan kuin itse haluan (en ollut varma saako ihan loppuraskaudessa uida enää) ja toistaiseksi se on tuntunut hyvältä ja haluan olla mukana joten jatkamme tavalliseen tapaan koko perheen voimin. Tyttö ja isä saavat sitten synnytyksen jälkeen kuitenkin käydä kaksistaan tai jonkun muun kanssa uimassa, joten käyn niin pitkään kuin voin.

Ei kommentteja: