torstai 22. syyskuuta 2011

Suutarin lapsella ei ole kenkiä...

Työskentelen itse terveydenhuoltoalalla, kuntoutuspuolella, ja omasta hyvinvoinnista ja kehon huollosta (toisen ihmisen toteuttamana) ei aina tule pidettyä niin hyvää huolta kuin ehkä voisi toivoa. Nyt olin kuitenkin varannut ajan kollegalleni, joka on myös lymfaterapeutti ja ajan piti olla viime viikolla. Valitettavasti aika peruuntui sairastapauksen vuoksi ja kaikki ilta-ajat ovat varattuja ja näyttääkin siltä etten välttämättä kerkeä käymään ennen synnytystä. Harmi, sillä odotin lymfaa kovasti, minua kiinnostaa kovasti miten se vaikuttaisi tämänhetkiseen turvotukseeni.

Alkuviikosta varasin sitten itselleni ajan osteopaatille, lähinnä siksi, että alaselkäni ja lantionseutuni on alkanut ilmoitella itsestään yhä useammin ja sunnuntaista tiistaihin liikkuminen olikin melko vaivalloista. Tänään kävinkin Osteopatiakeskuksessa, joka on erikoistunut lasten ja raskaana olevien hoitoon, ja kokemus oli hyvin mielenkiintoinen.

Minusta löytyi kireyttä ja jännittyneisyyttä hartiaseudusta ja yläselästä ja siellä on kuulemma huomattavaa turvotusta, josta luultavasti johtuu käsieni turvotus ja särky sekä kasvojen alueen turvotus. Myös astmani on ottanut pariin otteeseen muutaman viikon takapakkia, jolloin olen joutunut käyttämään avaavaa lääkettä useasti päivässä mitä normaalisti en tarvitse lainkaan. Tämäkin johtuu hyvin todennäköisesti ylävartalon jännittyneisyydestä ja turvotuksesta.

Tämän lisäksi lantiossani oli huomattavaa jännittyneisyyttä, joka juontaa juurensa luultavasti yli 10 vuoden taakse. Lantio ei millään meinannut rentoutua hoidon aikana ja tämä ensimmäinen kerta olikin lähinnä vartaloni valmistelua ensi viikon hoitoa varten. Lantion kireys saattaa johtua harrastuksestani tai jostain traumasta jota en muista/tiedosta tai sitten jostain ihan muusta. Puhuimme myös edellisestä synnytyksestä, sen pitkästä kestosta ja siitä kuinka kohdunsuu jämähti 5 cm:iin eikä meinannut millään aueta. Osteopaatti oli sitä mieltä, että tämä hyvinkin voi johtua lantioni kireydestä, ettei kroppani yksinkertaisesti pystynyt rentoutumaan niin paljon, että kohdunsuu olisi auennut itsestään täyteen 10cm:iin. Lopultahan se onnistui epiduraalin avulla kun sain rentoutua kivuitta.

Muistan joskus lukeneeni jostain blogista saman tyyppisestä ongelmasta, ja hän olikin saanut apua juurikin samaiselta osteopaatilta seuraavaan synnytykseen. Toivon, että nämä 3 aikaa jotka kerkesin varaamaan ennen laskettua aikaa auttavat ja rentouttavat vartaloani. Ihan halvaksihan se ei tule, mutta satsataan nyt kerralla omaan hyvinvointiin ja kehoni huoltoon, kaikkien näiden vuosien edestä :) Voin raportoida tarkemmin sitten kun olen käynyt useamman kerran, mutta tämä ensimmäinen kerta oli kyllä mielenkiintoinen. Itse hoidon aikana tuntui kuin oikeastaan mitään ei olisi tehty mutta jälkeenpäin oli samanlainen tunne kuin esim. hieronnan jälkeen kun on vähän pöhnäinen olo ja ikeniäni alkoi kummasti särkeä :)

Ei kommentteja: