perjantai 14. tammikuuta 2011

Thailand here we come!!

Eilinen päivä ja ilta (ja viime yö) meni aika pitkälti matkakohteita ja matkatarjouksia selaillessa ja päivällä olimme jo päättäneet odottaa tarjouksia Madeiran matkoille huhti-toukokuussa. Mies soitteli töistä useaan otteeseen, että oli löytänyt vielä halvemmat matkat Sharm el Sheikhiin kuin ne ensimmäiset, että oli löytänyt hyvän hintaiset matkat Malesiaan Langkawille ja, että oli jutellut ystävämme kanssa joka oli Malesiassa muutama vuosi sitten ja hän oli jo sitä mieltä, että sinne mekin menemme. Itse löysin edullisia lentoja ja 7 päivän matkoja (lento+hotelli) Phuketiin.


Kun mies kotiutui töistä selailimme kumpikin omalla koneella nettisivuja ja vertailimme hotellihintoja Malesiassa ja Thaimaassa. Langkawilla oli huomattavasti kalliimmat hotellit ja illan mittaan alkoi käydä selväksi, että niistä kahdesta kohteesta Thaimaa olisi meidän matkakohteemme. Mutta tosiasia oli se, että häämatkakassamme ei ole niin suuri, että kattaisi ihan koko budjettia saatikka käyttörahoja... Sitten mies yllätti - hän maksaa loput omista säästöistään! Ihana, ihana mies!! <3 Pääsen vihdoin ja viimein Thaimaahan! Käyttörahoja kerkeämme ehkä, toivottavasti, hieman säästää vielä ennen reissua (ettei tarvitse käyttää ihan kaikkia säästöjä), sillä matkustamme vasta toukokuun alussa.


Menemme Phuketiin ja vietämme siellä kokonaiset 14 päivää. Hotelleja selailimme netissä ja löysimme erittäin halvan mutta siistin ja hyvällä paikalla (rannalla) olevan hotellin. Hotellilta emme vaadi mitään huikeita, kunhan on siisti ja rauhallinen, suhteellisen hyvällä paikalla ja perusvaatimukset (suihku, wc, sängyt) täyttävä. Tuolla kuuluu aamiainen huoneen hintaan ja huoneessa on tv, ilmainen langaton nettiyhteys, jääkaappi ja kahvin-/vedenkeitin yms. ja pyynnöstä saa myös vauvan sängyn ja mikron käyttöön. Hotellilla on myös kuljetuspalvelu ja ilmeisesti oppaan saa myös hotellista/hotellin kautta, lääkäri pyynnöstä jne. Ainoa "puute" on, ettei hotellilla ole uima-allasta, mutta tarvitseeko Thaimaassa uima-allasta?


Voiko kukaan siellä ollut, esim. Neppe, kertoa mielipidettä siitä onko uima-allas hotellilla kuinka välttämätön, lapsen kannalta? Tyttö on matkan aikana 1v ja 3 kk joten luulisi, että hän voi uida meressä ihan hyvin. Ja jos sieltä löytyisi jokin yleinen uima-allas jossa sitten voisi käydä uimassa jos siltä tuntuu, sillä tuo hotelli oli niin paljon edeullisempi kuin muut ja todella mukavan näköinen, että mielellämme sinne menisimme. Ja jos vaikka käymme retkillä läheisillä saarilla ja haluamme jäädä sinne yöksi, emme menetä kovinkaan paljon kun oma hotellimme on niin halpa. Haluaisimme kuitenkin varata hotellin koko ajaksi varmuuden vuoksi lapsen takia ja koska olemme ensimmäistä kertaa maassa.


Miten muuten liikkuminen lapsen kanssa esim. taksilla kun turvaistuinta ei ole? Liikenne siellä on ilmeisesti melko hektistä, niin mielellään lapsen laittaisi turvaistuimeen. Matkarattaat otamme kotoa mukaan, ne kun saa koneeseen ilmaiseksi mutta turvaistuin on melko iso ja painava.

4 kommenttia:

Neppe kirjoitti...

Ljuuvligt! Vart åker ni?
Säkert klarar ni bra er utan pool, om det blir för varmt kan ni ju alltid ta en kall dusch i stället (i maj kan det vara VÄLDIGT varmt och fuktigt så det är nog bäst att räkna med att man vill kyla ner sig ganska ofta) :) Och som du skrev är ju M så stor så att hon kan plaska i havet.
I Thailnad finns det visserligen helt vanliga taxin men det är ändå vanligare att man åker tuk-tuk och i dem är det tyvärr omöjligt att få fast en bilstol... (på vissa mindre turistiserade orter finns det inte ens tuk-tuk utan man måste åka skoter). Vi hade ingen bilstol med oss men åkte inte heller annat än buss.
Vi ses säkert före er resa så kan vi fiilistele mera :)

Cato kirjoitti...

Vi åker alltså till Phuket och hotellet som vi har kollat på ligger på Karon beach. Patong var egentigen det ända stället som vi tänkte att vi inte så gärna vill bo på efter att vi läst att det lär vara det livligaste stället på Phuket.

Vi funderade också på vädret, regnsesången börjar väl just då men det var jag inte så orolig över, mera värmen när det skrevs att det kan tom. bli 35-40 grader varmt :S Men så kolla vi ett diagram där det fanns dagens lägsta och högsta temperaturer osv. under varje månad så enligt den sku det vara 23-32 grader, så vi tar risken... :)

Nu måst vi då skaffa vaccinationer och sånt. Vi ses nog säkert innan resan så kan jag ha frågestund :) Tack för tipsen och råden!

Cato kirjoitti...

Nu måst jag rätta mitt eget stavfel när det blev och störa: säsong!!! :D

Miia kirjoitti...

Oi että ihanaa!!! Matkakuume on kaikista ihanin, varsinkin kun tietää pääsevänsä johonkin ja matkat on varattu :)