keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Yläkerran remonttisuunnitelmia

Remonttimme edistyykin nyt vähän eri tavalla kuin luulimme. Nyt vuorossa onkin lastenhuone. Olemme purkaneet huoneesta alkuperäiset kiinteät vaatekaapit, jotka olivat identtiset meidän makuuhuoneen alkuperäisten vaatekaappien kanssa ja tänään lähtee lattia. Ensin täytyi tehdä suuri raivausoperaatio, sillä huone on toiminut jonkinlaisena varastona vielä purkamattomille tavaroille ja laatikoille.

Tällä hetkellä yläkerrassa on meidän makuuhuoneen lisäksi avoin wc (kosteus"vaurion" vuoksi), kylpyhuone/kodinhoitohuone ja sauna sekä 1 iso huone. Alunperin iso huone on ollut 2 pienempää huonetta mutta anoppini on teettänyt siellä remonttia muutamia vuosia sitten. Iso huone on mielestämme todella epäkäytännöllinen sillä tarvitsemme lastenhuoneen sekä työhuoneen (ei sillä, että tekisimme kovasti töitä kotona mutta kirjat, paperit yms. pitäisi saada jonnekin kun olohuoneeseen ei mahdu). Yksi vaihtoehto olisi, että me muuttaisimme isoon huoneeseen mutta emme taas halua makuuhuoneen yhteyteen työtilaa vaan haluamme, että makuuhuone on rauhallinen paikka jossa nukutaan eikä tehdä töitä tai kirota paperikasoja yms. Idea onkin, että nyt alkuun lastenhuone tulee olemaan lastenhuone ja jos lapsia tulee lisää ja sitten kun he tarvitsevat enemmän tilaa, vaihdamme huoneita sillä lastenhuone tulee olemaan todella pieni.
Tämän hetkinen pohjapiirros isosta huoneesta (Paintillä itse tökerösti toteutettu, ei mittakaavassa), huoneessa seinät ympärillä ja anoppi teettänyt vaatehuoneen nurkkaan. Puretun seinän kohdalle on tehty iso neliön muotoinen tolppa joka on todella hankalassa kohtaa, tolpan ja seinän väliin jää vain n. 40 cm:n tila.

Suunnitelma uudesta pohjapiirroksesta, kapea viiva huoneiden välissä kuvaa liukuovea jonka saa kokonaan auki jotta tila olisi avarampi.

Tämän hetkinen idea on siis sellainen, että rakennamme alkuperäisen seinän osittain takaisin. Seinä olisi 320 cm oviaukkoineen mutta me rakennammekin vain puoli seinää, eli 160 cm ja asennamme siihen liukuoven joka erottaa lastenhuoneen (tulevaisuudessa meidän makuuhuoneen) työhuoneesta, josta on tarkoitus tehdä avarampi kaatamalla rappusten puoleiset seinät ja asentamalla niiden tilalle kaiteen. Tämä tekee myös rappusista valoisammat kun yläkerran ikkunoista pääsee niihin valoa. Mietimme pitkään tekisimmekö seinän sisään menevän liukuoven vai ulkopuolelle jäävän, ja mikäli teemme ulkopuolelle jäävän niin kummalle puolelle ovi liukuisi, lastenhuoneen vai työhuoneen puolelle. Päädyimme seinän ulkopuolelle jäävään liukuoveen ja se liukuu työhuoneen puolelle koska se saa toimia eräänlaisena sisustuselementtinä avoimessa tilassa. Tämä Kirenan kuva on todella lähellä sitä tunnelmaa mitä työhuoneesta haen:


Musta lasi- tai muuta kiiltäväpintaista materiaalia oleva ovi, puhtaat valkoiset seinät sekä vaalea/valkoinen lattia. Makuuhuoneessamme on kuultovalkoinen lattia jota ajattelimme laittaa koko yläkertaan. Valkoiset tai mustat kalusteet ja sisustus yksinkertainen, kirjat ja paperit ovellisiin hyllyihin etteivät ne näy ja pölyty. Aah, en malta odottaa, että saamme kaiken valmiiksi! :)

2 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä!

Cato kirjoitti...

:) Kiitos!